Dyremuseum til folket!

På tide å mobilisere folkens! Bergensere, studenter, forskere, forelesere, professorer, konsulenter og alle andre berørte! Nå har Dyremuseet vært stengt for allmenheten siden høsten 2013! Det har vært åpent for det allmene publikum siden 1865 og nå, for første gang har det vært stengt i over ett år! Dette kan vi ikke finne oss i!


Det er på tide å få kultur på agendaen igjen! Om ikke regjeringen vil anerkjenne museet som kunnskapsinstitusjon som fungerer komplementerende på skoleelevers læreplaner så har vi virkelig kommet på avveier i dette 21. århundre, det er ikke fremskritt å kutte på kultur, det er ti skritt tilbake.

Om politikerne hadde brydd seg litt mer om kvalitativ forskning ville de sett helt tydelig at elevenes resultater blir bedre av estetiske fag, det styrker faktisk evnen til å lære allmennfag! Og det er en ting å se bilder av objekter og artefakter i historie og naturfagbøker, men det er noe helt annet å kunne stå ansikt til ansikt med selve dén tingen, det dyret, det mineralet, i et museum!

Det er vel å bra å kunne se levende dyr på TV, men å kunne stå ansikt til ansikt med en løve eller et neshorn, eller elg for den slags skyld, det er en opplevelse vi ikke skal ta i fra de yngste generasjonene som vokser opp i byen vår. Mobiliser folkens, vær med å ta i bruk betydningen av demokratiet vårt for det det er verdt!

 

Ja til revidert statsnudsjett med midler til rehabilitering av Museplass 3!