Nei til ny etablering av Stendi AS for voldelige personer på Storfossen Bokollektiv AS.

UDI har godtatt Stendi's tilbud om etablering av mottak av voldelige og utagerende personer ved Storfossen Bokollektiv AS. Etableringen er planlagt med oppstart før påske 2019. 

Gratangen kommune har vært i dialog med UDI/Stendi AS i flere måneder uten å informere oss innbyggere og nære naboer til Storfossen Bokollektiv AS.

Som nære naboer til Storfossen Bokollektiv er både eldre og småbarnfamilier. Etter erfaringene med forrige runde med denne etableringen er innbyggerne og naboer til Storfossen engstelig og for hva som kan komme til å skje. Ved forrige runde viser erfaringene:

- Voldshendelser hvor biler blir stoppet og personen bryter seg inn i bilen

- Vold ved bruk av kjepper mot biler.

- Vold ved bruk av kjepper mot hunder som går i bånd ved fot til eiere.

- Vold hvor person slår seg vrang på offentlig sted og ødelegger ting rundt seg, samt skremmer uskyldige innbyggere på plassen.

Det kan nevnes episoder i fleng, og i alle disse episodene er vaktpersonell fraværende eller sitter i biler og ikke har kontroll med personen.

Dette er kortversjonen om hva vi ønsker deg å støtte oss i ved å signere dette oppropet.

Vi ønsker alle i Gratangsbotn og Gratangen å kunne føle trygghet både når man går turer og når man er hjemme. Denne tryggheten vil forsvinne, og mange eldre og barnefamilier vil være fanget i eget hjem ved å ha ytterdøra låst 24/7 hvis denne nye etableringen blir en realitet.

Tusen takk for at du støtter Gratangens innbyggere.

 

 

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Svein Edgar Pedersen fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLERBetalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...