Nei til bom i Solveien

Quoted post

Nils Petter Lundberg

#29 Enkle, raske løsninger

2014-11-11 14:21

Solveien benyttes som pendlervei og gjennomfartsvei. Slik trafikk har ingenting i en boligvei som Solveien å gjøre og må stoppes før Solveien i begge retninger, og ikke i krysset Nordstrandsveien/Solveien. En bom der vil kanalisere trafikk til andre boligveier og forbi både Steiner-skolen og Nordstrand Skole. Derfor er jeg i mot forslaget til bom slik det foreligger.

Ytterligere utredninger for vurdering av teknologisk krevende investeringer frykter jeg bare vil utsette tiltak i årevis.

Forslag til tiltak som raskt kan iverksettes. Sperr Herregårdsveien fra 0600 til 0900 om morgenen, og fra 1500 til 1800 om ettermiddagen. I tillegg kan man sette opp skilt om "Gjennomkjøring forbudt" "Kun kjøring til eiendommene" i hver ende av Solveien. Dette er enkle og tiltak som raskt kan iverksettes.

Replies

Sæter

#31 Re: Enkle, raske løsninger

2014-11-12 09:14:09

#29: Nils Petter Lundberg - Enkle, raske løsninger 

 Helt enig i at nevnte tiltak kunne gitt gode resultater.

Dessverre har vi ikke engang klart å få opp noe så enkelt som et skilt på 40 år. Tvert i mot har vi mistet skilt med enveiskjøring for Solveien fra Ljabruveien (vinter) og i Breiens vei. Merkelig nok uten synlige protester.

En grunn til manglende resultat er vel at vi ikke akkurat er verdensmestere i å aktivt gå sammen for å få gjort noe her på Nordstrand.  Denne aksjonen støttes eks av FAU ved Munkerud Skole. Hvor er Nordstrand Skole og Steinerskolen i dette bildet, er de ikke enige ?  En over her har forlatt FAU ved Nordstrand i protest på denne saken ... derav tanken.

En annen grunn kan være at alle foreslåtte tiltak som inneholder ordene "stoppe gjennomfartstrafikk" automatisk får rødt lys sentralt. Boligsoner og bomiljø er bedre ord, og gode alternativ - som steg for steg kan gi oss effekten vi ønsker. Uansett resultat av dette forsøket, kan neste aktuelle da være tilsvarende boligsone syd for Nordstrandsveien, til Ljabruveien. Da nærmer vi oss noe.

Steinerskolen har forøvrig noe eget å ta tak i når det gjelder parkering tett opp til skoleporter, og den håpløse parkeringen i Nordstrandveien. Lovlig nok, men spesielt vinterstid skaper dette en rekke farlige situasjoner. Det sperres for fritt syn til port og overganger.

Mvh Finn Stenberg