Mot kutt av lederstillinger i Grünerløkka-barnehagene

Quoted post

Kasosma

#1 Kutt i lederstillinger?

2014-03-14 22:52

Det er noen påstander i dette oppropet som ikke stemmer. Lurer på hvor dere har det fra? Både faglig kvalitet, sykefravær og arbeidsmiljøet bedres gjenom å tydeliggjøre ledelse og faglig arbeid slik det planlegges i ny modell for ledelse av barnehagene. Det er prøvd ut i barnehager allerede med gode resultater. Hva tjener det til at dere skaper utrygghet blant foreldre - og ansatte - gjennom å kjøre en sånn kampanje?

Replies


Gjest

#3 Re: Kutt i lederstillinger?

2014-03-15 09:11:46

#1: Kasosma - Kutt i lederstillinger?

Fint at du vil opplyse saken. Jeg tror ingen av initiativtakerne for dette oppropet har som intensjon å skape usikkerhet. De jobber med utgangspunkt i den beste kunnskapen de besitter. Det er veldig fint om du kan gi noen referanser for dine påstander.

Kids

#7 Re: Kutt i lederstillinger?

2014-03-15 16:52:15

#1: Kasosma - Kutt i lederstillinger?

Det er ingen tvil om at det er krav om innsparing som er bakgrunnen for "omorganiseringen", ikke det å gjøre barnehagene bedre. I så fall hadde de merkantile stillingene kommet i tillegg. Å erstatte 8 barnehagelærere med 5 administrative stillinger fører ikke til bedre kvalitet for barna.

Det som er kritikkverdig ved siden av selve modellen er at hverken foreldre, ansatte eller folkevalgte har blitt tilstrekkelig involvert i prosessen underveis. Vi som foreldre skulle egentlig ikke visst noe om dette på nåværende tidspunkt, men fikk heldigvis informasjon gjennom fugler som kvitret.

Det er innsparingsmodellen og prosessen som gjør oss utrygg, noen denne "kampanjen" er en reaksjon på – ikke omvendt.