Nei til Buchardts isfjellhotell i Tromsø

Quoted post

T.B.P
Gjest

#86

2013-08-21 17:55

Det er spennende og viktig med byutvikling, men dette bygget trenger vi på ingen måte! Fordi:
1-harmonerer ikke i det nærliggende landskapet, eller miljøet. Argumentet om fjellene rund som sammenbindene ramme er for perifert.
1- formen virker direkte uharmonisk inn på menneskets psyke allerede på bilder, og vil neppe oppleves bedre dersom den realiseres og blir en del av byrommet. Vi er en polarby, og burde heller oppfordre til varm og innbydende arkitektur, inspirert av Tromsøs kultur, miljø og historie. Nordisk arkitektur med treverk og naturlige byggematerialer kan like godt være et spennende utgangspunkt i møtet med funksjon, design og ev modernistisk særpreg. Beundrer arkitekter som Frank L. Wright som så ellegant mestrer dette, med sine byggverk som nærmest smelter inn i sine omgivelser. Handler selvfølgelig om smak, men dette bygget ser ut som The Gherkin (London) som har fått seg en real omgang med en stor spade!
I denne omgang stemmer jeg for enten å flytte hotellet til en mer passende plass, hvor den får utløp som skulptur/hotell, eller legge ut et nytt arkitek forslag!
Takk for at du leste min kommentar!

Replies


Gjest

#90 Re:

2013-08-22 11:53:38

#86: T.B.P -

BRA SKREVET ! Ljoyd Wright er mesterlig ...og det er jo Snøhætta også, som har tegnet dette, men denne gangen bommes det litt - men man vet jo ikke hvilke "rammer" de har fått ..