Protestopprop mot fiskeoppdrett ved Sandøy og Risøy


Gjest

/ #12

2015-09-26 11:28

1. Noen få private eiere beriker seg ved å beslaglegge store områder i fjorder og sund, og ØDELEGGER ( med kloakkutslipp etc.) miljø og livsvilkår for marine arter. Fisken forsvinner i fjord etter fjord. Dette MÅ få konsekvenser både for de som etablerer anleggene, og ikke minst de som tillater denne miljøkriminaliteten.
2. Det må bli et UFRAVIKELIG KRAV at nye som gamle anlegg, skal være LUKKEDE ANLEGG! Først da kan vi snakke om ei næring som er miljønøytral - i motsetning til dagens anlegg, som med sin forurensing langt på veg har gjort enorme områder til en ødemark, hvor marine organismer hverken vil eller kan leve!
3. Jeg nekter å godta at våre folkevalgte skal tillate noen å ødelegge det miljøet vi er så glade i ! Vi skryter ut i verden av å være gode forvaltere med hensyn til våre fiskebestander. Det er kanskje bare et tidsspørsmål før økosystemene langs kysten og i fjordene kollapser. Hva skal de ansvarlige fortelle omverdenen da? Få virksomhetene i lukkede anlegg før det er for sent !!!