Offentlig, nasjonal brunsneglebekjempelse NÅ!


Gjest

/ #13

2015-09-02 06:34

Det er svært viktig at det gjøres noe fra myndighetenes side NÅ. Pr. i dag er det overlatt til oss hageeiere og bønder å bruke timer hver dag på å plukke og bekjempe snegler. Vi bruker i tillegg masse penger på dette, da sneglemidler koster en formue.

Det kryr nå av snegler i åker og eng - og til og med i skogen. Mange av disse områdene er offentlige, og det er umulig for hvermannsen å gjøre noe der. Vi sliter livet av oss for å holde sneglene unna våre egne eiendommer, men det er en evig kamp, siden det kryr på naboeiendommer, som gjerne er offentlige arealer, og sneglene bryr seg ikke om tomtegrenser.....

I tillegg til tid, penger, frustrasjon og trivsel, går dette helt konkret ut over avlingene, slik at mye av det vi dyrker blir uspiselig, enten pga. at det blir istykkerspist av snegler, eller befengt med slim, som kan inneholde listeria, e.coli, etc. Dette må jo være et paradoks, når vi ønsker kortreist, sprøytemiddelfri mat og at folk spiser mer frukt og grønt!!! Hundene våre, og beitende husdyr, får lungeorm (og etterhvert den farlige hjerteormen?) som kan finnes i snegleslim (jeg har selv opplevd det med min hund - så - ja - det er kommet til "norske" brunsnegler også). Denne evige kampen, som ikke alle har tid og ressurser til, går ut over vår trivsel, helse og sosiale liv. Det begynner å bli utrivelig å bevege seg ute i naturen - nå invaderer de også skogsområdene og spiser sopp og bær. Dette skremmer oss!! En felles dugnad må til - det offentlige, bønder og hageeiere :-) Privatpersoner må få tilgang på det mest effektive sneglemiddelet; Sluxx, og avgifter må fjernes.