Nei til økningen av eksamensavgifter for privatister

Martine

/ #17 Hva i alle dager?!

2015-01-08 00:00

Først da jeg så dette lurte jeg på om dette bare var tull. Måtte så ta å spørre alle jeg kjenner som også tar fag som privatist. Dette kan da ikke stemme?!

Jeg skal nå til våren ta 5 eksamener (3 i norsk, en i matte og 1 i naturfag), og med disse prisene... det er bare sykt! Jeg har allerede betalt for skoleplass, så dette finner jeg meg rett og slett ikke i.

Først og fremst synker motivasjonen med tanke på at flere penger må gå til en allerede veldig dyr skolegang (sonans), men så skal man punge ut med 1000 kroner (kanskje mer) for å ta eksamener? Jeg personelig synes 7-900kroner var ille nok. 

I tillegg trenger man jo skolebøker, skrivesaker, mat. Og for oss som bor i hybel/leilighet og må betale husleie, mat, strøm, vann, osv osv... Da burde vi få mer i stipend i såfall.

Hvordan skal man klare å arbeide med eksamene, når man har dette hengende over skuldrene. Kanskje en bedre motivasjon til å bestå eksamene, slik at pengene ikke er bortkastet. Men for min del, må jeg kutte ned på både mat og strøm hjemme. Nye klær og andre (dyre) helseprodukter blir det i vertfall ikke på meg.

STEM NEI!