Vi som støtter Lege Gunhild Nyborg om at sterkere tiltak trengs mot korona-viruset! Og mål må være å teste så mange som mulig av befolkningen, test, test, test, lytt til Kina!

Korona-viruset har rammet verden hardt, og også i Norge økes smittetallene for hver dag som går. I Kina fikk man stoppet viruset med å fokusere på å teste så mange som mulig ogå iinnføre strenge restriksjoner på folk sin bevegelse, uten de med kritiske samfunnsjobber. Italia og andre land opplever en katastrofe av dimensjoner når det gjelder smittede og døde.
 
Nå gjør Norge sterke tiltak men det hjelper ikke på lang sikt om vi ikke fokuserer på testing av vanlige folk og har større restriksjoner på bevegelse, som Kina har hatt stor suksess med.
 
Vi er i krig og må isoleres mest mulig nå i startfasen sier Nyborg. Hun møter massiv kritikk for å si det samme som Italia, som har dødstall oppe i mer enn 600 per dag.
 
Hvis vi nå skal forhindre at korona-viruset skal vokse til ukontrollerbare tall og ta mange unødvendige liv, så må vi ha strengere tiltak i Norge.
 
Bakgrunn for saken:
 
Fagfolk roser Nyborg for koronauttalelser i «Debatten»
OUS-forsker Gunhild Alvik Nyborg får støtte fra en rekke relevante fagfolk etter at hun tok opp alvoret i og behovet for å stanse spredningen av koronaviruset.
Hun mener full isolasjon av norske borgere i 14 dager vil stoppe viruset.

Nyborg, som er lege og forsker ved Rikshospitalet, fikk ikke støtte for sine synspunkter fra sin arbeidsgiver etter at hun deltok på NRKs «Debatten» tirsdag, men andre trer ifølge VG støttende til.

– Jeg er imponert over at hun våger skinnet sitt for å kunne snakke klart fra leveren om hva som kanskje kan skje. Særlig fordi hun bruker dokumenterte tall fra WHO og folkehelsen. Det er imponerende at hun våget å legge hodet på blokka og si fra, sier Bjørg Marit Andersen, professor i hygiene og smittevern og tidligere smittevernoverlege ved Oslo universitetssykehus Ullevål.

Også Mads Gilbert, overlege dr.med. og spesialist i anestesiologi i Tromsø, gir Nyborg full støtte.

Jörn Klein, doktor i virologi og førsteamanuensis i mikrobiologi og smittevern, skriver i en epost at han deler Nyborgs syn på behovet for øyeblikkelig og målrettet handling.

– Dagens informasjon indikerer en sannsynlighet at det i løpet av noen uker eller til og med dager at lignende situasjoner som vi kjenner fra Italia kan sees i andre EU-land og i Norge, skriver Klein.

Nyborg, som har doktorgrad i farmako-epidemiologi, mener alvoret om spredningen og konsekvensene av koronaviruset ikke har gått opp for norske myndigheter og folk flest. Ifølge henne sprer smitten seg eksponentielt.

– Vi har ingen kontroll, det er ingenting som tilsier at kurven vil flate ut, sa hun.

Oslo universitetssykehus gjorde det klart at Nyborg ikke uttalte seg på vegne av arbeidsgiveren.

(©NTB)

 
 

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Nina Narvestad kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook