Ja til ett nærskoleområde i Bærum!

Kommentarer

#1004

jeg vil ha mulighet til søke skole selv

victoria stewart (hosle, 2020-12-11)

#1005

Jeg vil velge selv hvilken skole jeg vil gå på

Silje Steensen (Hosle, 2020-12-11)

#1018

Gutt i 10 klasse, ønsker at han skal ha valgmulighet

Peter herman Blume (Hosle, 2020-12-11)

#1022

Jeg signerer fordi jeg synes det er urettferdig at min datter som bor i "riktig" postnr kan velge mellom 4 nærskoler, mens andre ungdommer kun har 1 skole som nærskole.

Unni Aagedal (Bærum, 2020-12-11)

#1033

Elevene må få velg vgs selv.

Eirik Bache-Wiig (Høvik, 2020-12-11)

#1037

Jeg signerer fordi min sønn har jobbet hardt for å komme inn på Nadderud i 2,5 år og nå mister denne muligheten. Ta til fornuften og behold dagens system. Unødvendig politisk arroganse for noe som mest sannsynlig blir avviklet neste år.

Grete Elgåen (Hosle, 2020-12-11)

#1040

Det er viktig med valgfrihet da de ulike skolene har sitt særpreg.

Renate Alsing (Billingstad, 2020-12-12)

#1045

Fordi fritt skolevalg er viktig

Eline Berg (Jar, 2020-12-12)

#1047

Absolutt et helt forferdelig tiltak. For å kunne søke på nye skoler etter ungdomsskolen var et holdepunkt. Det var spennende det var nytt. Det ga meg muligheter.

Her har du to (av mange) grunner for hvorfor jeg synes dette er en forferdelig ide.

For det første. Jeg GLEDET MEG til å komme meg vekk fra de jeg gikk med på u skolen. Ikke fordi jeg ikke likte vennene mine. Men jeg gledet meg til å møte mange nye. For å møte mennesker fra områder ikke rundt barndomshjemmet. Og der var nettopp der som skjedde. Jeg hadde en i klassen fra u skolen og resten var nye. Og jeg elsker ideen om å møte så mange nye. Selv som den 90% introverten jeg er i følge myer briggs 16 personality test.

Halvparten av min vennekrets gikk til samme skole. Og selvom de hadde det super bra sammen ble ingen tvunget til å møte nye venner. Isteden for å lage nye vennegrupper inkluderte de er par i vår allerede gjeng. Om alle kommer med vennene sine garanterer jeg at folk ikke kommer til p få den samme nye venne opplevelsen.

Ikke bare er dette synd. Men jeg tror at å møte nye mennesker i den alderen er ekstremt viktig for en ungdoms utvikling. Vi har alle fasader og oppførsler rundt spesielle mennesker. De gir oss en ny start. A blank canvas.

Jeg personlig hatet personen jeg var på ungdomsskolen og kunne starte uten vennene mine å henge meg over var key.

To. IKKE ALLE SKOLER TILBYR DET SAMME. La meg si det en gang til fordi dette er viktig. Om du som elev, eller barnet ditt ønsker et fag men bare blir plassert på en skole er det ikke sikkert skolen tilbyr det. Denne løsningen TAR VEKK MULIGHETER FRA ELEVER.

Nadderud, valler. De er begge kjent som skoler med høye snitt gode fag. Nadderud spesielt innen for realfag. Masse muligheter der. Og de som velger realfag vil sikkert gå der. Men viste du ar de ikke tilbyr spansk 3? (Iallefall ikke når ikke nok søker. Tror ikke de har lærer for det en gang) Men at valler tilbyr mye av de samme fagene OG spansk 3. fordi i motsetning til nadderud så er de bare studiespesialiserende og har da mulighet til p sette opp fler fag.

Viste du at på Sandvika og Rosenvilde så har de medie fag du kan ta selvom du går studiespesialisering? Så selvom du egt ikke hadde planer om å gå media så kan du fortsatt ha det gøy å lære om foto, film og journalistikk. Du kan lære deg Photoshop og få tilgang til verdens ledende redigerings programmer. SAMTIDIG som ar du tar biologi psykologi og matte ved siden av.

Ved å bare plassere elevene som dette mister de muligheten til å følge og gjøre det de vil. VI TAR VEKK MOTIVASJONEN FØR DE EN GANG STARTER.

Jeg forstår at det ble problemer i år og ar noen kanskje ikke fikk gå der de ønsket pga åpningen av viken. Men om problemet kom av av folk fra hele viken søkte på skoler i Bærum så er det jo dårlig å straffe de som ikke ønsker å reise til andre områders skole. Her i Bærum så beveger aldri elevene seg lengre en Asker, og Asker kommer hit til Bærum. Det er nok plasser og aller var glade før. Hvorfor ikke begrense valget til område isteden. Ta Bærum og akser. De må søke i Bærum og Asker. Og så andre områder må søke i sine områder. Og om det er noen som vil dra til en spesifikt skole lengre unna. Åpne NOEN plasser for lengre reisende som det alltid har vært. Ikke la den overkjøre de som tilhører område. Og ikke straff elevene her.

Helene Dybedal (Stabekk, 2020-12-12)

#1052

Jeg signerer fordi jeg som andreklasse elev vet hvor viktig det er å komme inn på ønsket skole og hvor viktig trivsel er for å fullføre skolegang.

Cathinka Sonberg (Høvik , 2020-12-12)

#1057

Jeg signerer dette oppropet fordi jeg mener det er avgjørende for ungdom å utfordre seg selv i nye miljø. Det er en stor del av dannelsesreisen å skulle møte og omgås nye mennesker. Ved å gå med samme personer som de reelt har gjort siden barneskolen tar vi vekk en helt avgjørende del av modningen frem mot studier og arbeidsliv, og sosiale strukturer opprettholdes. Ikke bra!!!!

Berit Nilsen (Haslum, 2020-12-12)

#1063

Jeg signerer.

Jurgen Hoffmann (Snarøya , 2020-12-13)

#1073

Inntakssystemet er et system som fungerer idag, der de aller fleste elevene får sitt førstevalg på tvers av Bærum og Asker skolene. Andel som dropper ut er også veldig lav. Med nærskole så vil noen skoler bli fort fulle og ikke kunne dekke geografisk som nærskole, da blir karakterer uansett gjeldende. Private skoler vil få en økning på søkere, det var vel ikke ønsket her. La elevene få bestemme hvor de ønsker å gå, og hvilken skole som passer best for den enkelte. Oppretthold søknad og inntak på tvers av Bærum og Asker skolene med karakterer som grunnlag.

Peter Mohn (Nesbru, 2020-12-14)

#1078

De unge skal selv bestemme hvilke skole (-r) de ønsker å søke. Mange unge ønsker eller trenger et skifte Miljø, noen vil satse på noe spesielt. Noen vil mer. La den unge selv bestemme.

Anett Dæhli (Stabekk, 2020-12-14)

#1089

Jeg signerer, fordi jeg mener at nærskolereglene ikke skal gjelde. Vi må få lov til å velge selv.

Julie Holth (Eiksmarka , 2020-12-15)

#1091

Det er riktig

Kristoffer Koss (Oslo, 2020-12-15)

#1094

Det forståelig med nærskoleprinsippet i kommuner hvor alt er langt fra hverandre, men dette er Bærum. Vi har et ekstremt godt kollektivtilbud, så det er ikke noe problem å komme seg fram.

Noe som heller ikke gir helt mening er at en elev som får veldig dårlige karakterer har større sjanse for å komme inn på en bra skole enn en elev med bra karakterer.

Et annet problem jeg har er at skolen man sogner til er basert på postnummeret ditt, og ikke hvor du bor. Jeg for eksempel sogner til Eikeli, men det er mye kortere til Stabekk. Resultatet blir at jeg må dra mye langer enn nødvendig for å komme til skolen.

Aslak Haugeto (Jar, 2020-12-15)

#1095

Jeg vill ha fritt skole-valg

Bror Jordahl (Jar, 2020-12-15)

#1096

jeg ikke vil gå på skole med folk som gjør livet mitt vanskeligere

shayan zeida (eiksveien 70, 2020-12-15)

#1100

Valgfrihet i tråd med regjeringen

Line Hodnebø (Eiksmarka , 2020-12-15)

#1101

Jeg går har lyst til å søke studiespess på nadderud, men kommer mest sannsynlig til å måtte gå på Stabekk. Bor nesten like langt unna begge.

Mikkel Skretting (Stabekk, 2020-12-15)

#1102

Jeg ønsker at de som skal starte på vgs til neste år skal få samme mulighet som jeg hadde til å starte på en videregående skole som passer dem, og hvor de kommer inn i et miljø hvor de møter folk som er likere dem

Tine Frøy Hetland (Bærum , 2020-12-15)

#1112

Jeg signerer fordi jeg er imot denne innføringen. Elever burde selv kunne velge hvor de vil gå på skole.

Sophie Hellum (Blommenholm , 2020-12-15)

#1115

Fordi jeg vil bestemme skolen min selv. Jeg kommer til å miste motivasjonen i tiende, for karakterer vil ikke ha noe å si. Vil dere virkelig at hele grunnskolen skal bli ødelagt for alle?

Nina Ibsen (Østerås, 2020-12-15)

#1117

Viktig for mine barn å gå i nærområde pga bla helsemessige årsaker og nettverk

Margarita Edsem (Blommenholm, 2020-12-17)