Vi krever lovpålagt aldersgrense for salg av energidrikker

Vi som bekymrer oss for helsen til barn og ungdom, ønsker å sette fokus på problemet med overforbruk av energidrikker. Det er en kjent sak at disse drikkene inneholder en høy dose koffein og sukker, og det kan være farlig å innta store mengder på kort tid. Derfor vil vi i dette oppropet kreve at det innføres en lovpålagt aldersgrense for salg av energidrikker.

Barn og ungdom er spesielt utsatt for negative helseeffekter av å drikke for mye energidrikker. Vanlige bivirkninger kan være hjertebank, hodepine og nervøsitet. I verste fall kan det føre til hjerte- og karsykdommer og andre alvorlige helseproblemer på sikt.

Vi ønsker å begrense tilgangen til disse drikkene for å beskytte barn og ungdom mot de potensielle farene. En lovpålagt aldersgrense vil også gjøre det lettere for foreldre og butikkansatte å følge reglene og hindre at mindreårige får tak i energidrikker.

Vi oppfordrer regjeringen og helsemyndighetene til å ta ansvar for folkehelsen og vedta en lovpålagt aldersgrense for salg av energidrikker. Vi vet at det finnes en rekke land som allerede har innført slik regulering, og vi mener Norge bør følge dette eksempelet.

La oss sammen bidra til en bedre og sunnere fremtid for våre barn og ungdom ved å sette en lovpålagt aldersgrense for salg av energidrikker!

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Michaela Heggeli fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...