Sylvi Listhaug må avsettes

Quoted post

Alf-Dagfinn Antonsen

#509

2016-02-11 17:48

Dette oppropet er direkte tøvete! De grunnleggende spørsmålene er hvorvidt velferdsstaten er satt under et voldsomt press, eller ikke- noe initiativtakerne ikke tar stilling til. Hvorvidt det finnes noe som kan kalles en kostnadsoptimal bistand- altså om bistandsressurser kan nyttes mer rettferdig og mer effektivt enn dagens ressursbruk- noe initiativtakerne heller ikke tar stilling til. Hvorvidt det finnes andre mekanismer for å redusere tilstrømmingen enn å gjøre Norge mindre attraktivt som mål- noe initiativtakerne heller ikke tar stilling til.

 

Til informasjon for initiativtakerne:

International Organization for Migration (IOM) skriver at fram til 9. februar 2016 er det kommet 76.263 flyktninger over Middelhavet til Europa. I samme periode i fjor kom det 11.834. Tallet på flyktninger hittil i år er altså nesten sju ganger så høyt som i fjor.

Dersom initiativtakerne kan bruke kunnskapsbaserte argumentere for at dagens situasjon kan fortsette å eskalere, vil jeg uten videre signere oppropet. Da må en argumentere for at en sjudobling av fjorårets tilstrømming av immigranter/asylsøkere/flyktninger faktisk er innenfor det en kan kalle velferdsstatens bærekraft? Andre vil betegne dette katastrofalt- og at løsningene  nok må være tilsvarende dramatiske.

Replies


Gjest

#510 Re:

2016-02-11 18:11:35

#509: Alf-Dagfinn Antonsen -  

 E slitsomt å aldri få fred fra keyboardkrigera...