Rettferdig pris til bonden

Quoted post


Gjest

#2

2014-05-07 09:11

Gå til leveransestreik på melkeprodukter. Da blir det raskt fart på opinionen, som forlanger at myndighetene må gjøre noe. Bøndene har et slagkraftig maktmiddel. Listhaug og co. skjønner bare maktspråk.

Replies

melk

#19 Re:

2014-05-07 22:19:15

#2: -

som melkeprodusent skulle jeg ønsket at det kunne vært så enkelt å gå til leveranse streik som du sier. utfordringen for meg, og sannsynligvis veldig mange andre melkeprodusenter er at; i dèt man ikke leverer melka stopper også inntektene , noe som isolert sett er en utfordring man alltids kan leve med. det som immidlertid skaper store problemer da, er at utgiftene fortsetter i samme tempo som når man leverer melka. (for meg utgjøre dette i størrelsesorden 50 000- 60 000kr pr mnd.)  hvor lang en leveranse streik vil måtte pågå for den får ønsket effekt er veldig usikkert av flere grunner. nevner kort noen faktorer som er med å påvirker dette:

- hvor mye ferdige meieriprodukter som er på lager.

- hvordan distribueres lagervarene.

- (viktigst) hvordan importen endres.

Myndighetene vil ved hjelp av import kunne holde markedet i en tilnærmet ballansert stilling relativt lenge om nødvendig (avhenger av situasjonen på verdensmarkedet), noe som gjør at virkningene av en leveranse streik vil bli "symbolske" regnet opp i mot hva det vil koste oss å gjennomføre den.

selv ser jeg desverre at jeg ikke råd til å påføre drifta den kostnaden leveranse streik vil medføre for meg.