Rettferdig pris til bonden

Quoted post

melk

#19 Re:

2014-05-07 22:19

#2: -

som melkeprodusent skulle jeg ønsket at det kunne vært så enkelt å gå til leveranse streik som du sier. utfordringen for meg, og sannsynligvis veldig mange andre melkeprodusenter er at; i dèt man ikke leverer melka stopper også inntektene , noe som isolert sett er en utfordring man alltids kan leve med. det som immidlertid skaper store problemer da, er at utgiftene fortsetter i samme tempo som når man leverer melka. (for meg utgjøre dette i størrelsesorden 50 000- 60 000kr pr mnd.)  hvor lang en leveranse streik vil måtte pågå for den får ønsket effekt er veldig usikkert av flere grunner. nevner kort noen faktorer som er med å påvirker dette:

- hvor mye ferdige meieriprodukter som er på lager.

- hvordan distribueres lagervarene.

- (viktigst) hvordan importen endres.

Myndighetene vil ved hjelp av import kunne holde markedet i en tilnærmet ballansert stilling relativt lenge om nødvendig (avhenger av situasjonen på verdensmarkedet), noe som gjør at virkningene av en leveranse streik vil bli "symbolske" regnet opp i mot hva det vil koste oss å gjennomføre den.

selv ser jeg desverre at jeg ikke råd til å påføre drifta den kostnaden leveranse streik vil medføre for meg.

 

 

Replies

Bondesolidaritet

#20 Re: Alternative metoder å si at nok er nok

2014-05-07 22:27:13

#19: melk - Re:

Bondesolidaritet vil sette makt bak kravene slik andre yrkesgrupper gjør. Selv om det er streik i hotell- og flybransjen, er ikke det nødvendigvis den rette veien å gå for bønder. Vi har lidd nok tap.
Det som er viktig nå, er å stå sammen og si at nok er nok!

Bondesolidaritet skal være et redskap for alle som ønsker å opprettholde og øke norsk produksjon av jordbruksråvarer og norsk foredling. Vi oppfordrer derfor alle, også storbønder, til å stå sammen med småbrukeren for å sikre en bærekraftig matproduksjon i hele landet og internasjonalt.


Gjest

#26 Om alle melkebøndene dumpet en levering, ville dette skape vanvittige konsekvenser!

2014-05-08 09:05:33


Gjest

#30 Re: Re:

2014-05-08 17:04:34

#19: melk - Re:

Hva gjør andre yrkesgrupper når de ikke får betalt for jobben de gjør ? Bonden produseres menneskets viktigste vare, men snille bønder har skjemt bort det norske folk, derfor gjør alle som de vil med en hel yrkesgruppe fordi ingen tror at bonden gjør annet enn å bøye hodet og takke for smulene han får. Norge er blant de landene som har den billigste maten i forhold til inntekt.

Nå får vi vente og se hva som skjer, noe er allerede planalagt, for lenge lenge siden, man venter sikkert bare på det riktige tidspunktet, og jeg ville bli overasket hvis det kun blir rundballer med sure fjes langs veien denne gangen. Listhaug modellen ville bety dramatieke konsekvenser for hele landet, selvfølgelig for bonden også, men tenk på alle som i sin tur er avhengig av bonden og bondens produkter. Derfor MÅ næringen denne gangen vise at de er i stand til å ta tilbake matmakten, men den kan kun utøves hvis alle, liten og stor, står solidarik sammen i "Bondesolidaritet" Hold motet oppe.

Står du forresten på mailinglista til Bondesolidaritet ?