Norsk Dampselskap krever å bli tatt på alvor!

Gunn

/ #47

2015-02-23 05:21

Røyket i 33 år. Rullings og 4 pakker i uken i gjennomsnitt. Fikk problemer med pusten (astma), kronisk sterk og sjenerende hoste (kronisk bronkitt) , evigvarende forkjølelser, og lungebetennelse i ny og ne om vinteren. Måtte ta inhalasjonsmedisin for å greie røyke og måtte sove i en halveis sittende stilling.

 

Brukte champix x3 for å prøve slutte til tross for at medikamentet nesten tok livet av meg.(Hvorfor er et medikament som dreper mange og ødelegger mange lovlig?) I desperasjon prøvde jeg alt. zyban, nikotinerstatninger som plaster,tyggis,inhalator og tabletter. Snus ble forsøkt for å begrense. Nytteløst.Røykeboka til Carr er utslitt.

 

De fleste av mine venner røyket. En venn med KOLS var helt ødelagt. Svimte av når han røyket. Storsnuser i tillegg. Døden nær og lungebetennelser stadig vekk. Greide likevel ikke slutte. 

 

Så fikk jeg høre om E-sigarett med nikotin. Det ble vendepunktet. Men både min venn,ei venninne og jeg måtte opp i 36mg/ml for å klare slutte. 20mg/ml er for lite for rullingsrøykere. Tobakken har MASSE nikotin pluss andre avhengighetsskapende stoffer, samt pH som gjør oppsuging og kick sterkt.

 

Damp har en sakte oppsuging og lavt avhengighetspotensiale. Kun tidligere røykere som kan betegnes avhengig. I dag er jeg nede i 6mg/ml. Kroppen har vendt seg selv av med nikotin. Etter 14 mnd uten røyk. Astmamedisin er historie.Ikke vært forkjølet siden jeg startet med damp. Min venn med KOLS har forbedret lungekapasitet med 15-20% og svimer ikke lenger av. Ikke hatt lungebetennelse på over ett år.

 

Vi har begge sterkt bedret livskvalitet og er friskere. Nesten alle mine venner har byttet til damp. Folk uten planer om å slutte en gang.

 

Damp redder liv og må ALDRI settes i bås med tobakk. Reklame må tillates så alle får muligheten. Damp må bli tilgjengelig i den styrken som er effektiv. Opp til 36mg. Selvblandere må få fortsette med det så baser inntil 100 mg/ml må kunne kjøpes. Damp må kunne brukes inne, da det er helt klart at skadelige stoffer er fraværende i fht krav til innemiljø og lovverk. Spor er IKKE nok til å forby dette.

 

Å kunne dampe inne er viktig motivasjonsfaktor for å bytte ut tobakken. Baser politikken på fornuft og ikke på fordommer og press fra sterke kapitalkrefter i legemiddelindustrien.

 

Om min venn begynner røyke igjen pga forbud, lav styrke eller mangel på gode smaker som følge av for strenge reguleringer, så holder jeg lovgiverende ansvarlig for prematur død! 
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook