Nei til dykkerforbud på vrakene "Tirpitz" og "Blücher"!

Thomas Hansen
Forfatteren bak dette oppropet

/ #15 Re: Re: Re: Re:

2015-01-01 21:52

#14: Nysgjerrig - Re: Re: Re:  

 Heisan nysgjerrig! Jeg har ikke noe spesial tilatelse til å ta opp ting. Forsvarsmuseumet har flere ganger utalt at de har en muntlig avtale med han Einar Høvding om at de fikk lov til å stille ut gjenstandene som vi fant. Nå er nå dessverre han Einar død! Men avfallet etter opphuggingen etter "Tirpitz" har i alle år helt inntil nylig vært regnet som søppel, og det lille man har tatt opp har blitt regnet som havnerydding. Samme som at man skulle fått kjeft for å plokke opp søppel i veigrøften! Og det er jo det man har gjort, man har ryddet opp etter en meget uryddig opphugging. 

Og gjenstandene kan du se på Midt Troms museum, Forsvarsmuseumet Tromsø. Men for det meste har ting gått opp til "Tirpitz" museumet i Kåfjorden i Alta. For som veteranene etter senkingen av "Tirpitz" selv sier, det var jo der den lå. 

Og ja, museumene har altid blitt glad for det man finner å gir, eller låner til museume. Slike funn gir gjester på museumet en rikere opplevelse i forhold til historier. Folk har faktisk kjørt helt fra middelhavet og opp til "Tirpitz" museumet i Kåfjorden. Det sier jo litt om interssen for utstillingen! 

Det som er trist idag er at museumet i Kåfjorden sliter med plass mangel, og det jobbes for tiden med en langsiktig plan for å løse dette. Så det blir spennende å se hva tiden vil bringe!