Si JA til #stillenatur

Lars Ole

/ #873 Ja til lovlige løyper i faste rammer

2013-12-02 19:05

Den andre villreinbestanden som Norge bestyrer finner vi på Svalbard. Der har de jo allerede dokumentert at de ikke tar skade av skuterkjøring. Klart, kjøre du milevis etter ei drektig simle så går det galt. Men da e vi over på nå helt anna enn motorferdsel og alle med vettet i behold vil anmelde hvis dem ser det.

Nei, sannheten om naturen e at vi gror ned! Fra nord til sør blir det mere og mere villniss og kratt. Vi klare ikke holde vegetasjonen i sjakk med motorferdsel om vi så prøve. Stridens kjerne e som før; det stille rom. Så der sitt folket som bruke å ha en oval weekend i Nord-Norge hvert andre år å tviholder på et par tusen kvadratkilometer, slik at dem kan komme tilbake og kaste terning om hvilket dalføre dem no ska ta sitt livs eneste tur i.

Og her bor vi! Året rundt. Måkke snø i en evig tvekamp med værgudan og det e ikke tett nok med folk til at vi klare å holde liv i et par badeland en gang. Også forventes det at vi ska "passe på" all utmarka og ha brøyta p-plassen til en hver tid, sånn at byfolket kan finne det for godt å ta seg en tur ut på ski i ny og ne!??

Det er vell stort sett 3 plasser jeg ser mere enn et par enslige skispor; Kilpis, Altevann og Riksgränsen.