Nei til 10 % fraværsgrense i videregående skole

Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Dette diskusjonstemaet har blitt automatisk laget fra Nei til 10 % fraværsgrense i videregående skole-oppropet.


Gjest

#51

2016-03-17 20:47

Jeg signerer dette oppropet da jeg syntes 10% fraværs grensa er hakket for strengt. Det er greit at de vil sette grenser, men de må også prioritere og omhandle saken før de bestemmer seg, det er noe de tydelig ikke har gjort med denne sangen.
Snøhvit

#52 Kun 10 dager gyldig fraver

2016-03-17 23:58

På ET16 røpte Isaksen seg om at han ikke hadde tenkt over regelen som tilsier elevene kun har rett på 10 dager gyldig fraver, en kunnskapsminister som ikke vurderer grundig burde vel neppe ha tittel med kunnskap i seg, beklager om det treffer en nerve. Deriblant ble det sagt at han var klar over at det ville gå ut over noen, blant annet de svakeste, men at han måtte tenke på flertallet. Er dette riktig?

En nerve traff det hos meg når jeg fant ut jeg ville blitt nektet vurdering i alle fag både 1., 2. og 3. klasse, selv med over fire i snitt. Jeg trives ikke i klasserommet, lærere som er utbrent og sinte. For og slippe en situasjon der jeg ble sitte natt etter natt, blir jeg hjemme og lærer meg selv pensum, kom på prøver, leverte inn obligatoriske prosjekter og dersom det var viktig, stilte jeg til timer.

De det går ut over er de svakeste. Psykisk syke som står i en kø for time hos psykolog i opp til seks mnd.,for så og måtte gå regelmessig hos den samme psykologen i seks nye mnd. før psykologen har autorisasjon til og skrive erklæring på fraver. Innen dette året vil eleven sansynligvis ha mistet vurderingsgrunnlag for lenge siden, og en depresjon vil nok hatt gravd seg dypere og dypere inn hos vedkommende. I stedet for og skape et lovverk som nedpsyker psykisk syke, bør vi jobbe med og få de inn i skolen mer motivert enn noen gang, friskere enn noen gang, kortere ventetid hos psykologer i norge i dag. Ikke tro elever kan planlegge hvortid de skal få et angstanfall, skolepsykolog og helsesøster, evt. andre sosialarbeidere bør være tilstede hver dag, så lenge det er elever til stede.

En annen gruppe med generelt høyt fraver vil være elever som ikke får nok utfordringer i skolen, de som vet at det speler liten til ingen rolle om de er i timen klokken åtte eller ni fordi de kommer seg gjennom med greie karakterer uansett. Vi må se de og annerkjenne at vi er ulike, elever skal bli møtt med krevende utfordringer, de skal bli sett og ikke bare gli gjennom. Vi trenger lærere som ser elevene, noe som betyr vi trenger mindre klasser. Ildsjeler og en tilpasset skole.

Er planen med fraversgrensen at vi skal gi opp på desse menneskene? De som kanskje fungerer litt annerledes enn gjennomsnittet, men som fortsatt har enormt potensial. Skal vi hemme rehabiliteringen til psykisk syke, la de falle ut av hverdag og samfunn? Hvordan kan en kunnskapsminister innføre noe som ikke kommer en eneste elev til gode? I hvertfall ikke de med fraver. Det finnest mange andre grunner til at elever ikke møter på skolen, men og sette et uforsvarlig press over ungdom blant en generasjon kalt generasjon prestasjon av en mann som ikke har vært på en skolebenk de siste tyve år blir galt. Roten til problemene i Norsk skole ligger andre steder. Logikken med fraversgrensen blir litt som en problemløsning der man gir svaret for så og finne ut hva som egentlig var galt, hvordan skal man finne problemet om alle utfordringer er fjernet?

I en vestligkultur der valgfriheten er tatt inn i varmen, vil et tiltak som dette i praksis fungere særs dårlig, om ikke mot intensjonene bak, nemlig flere dropouts.

Fraversgrensen er et eksempel på maktovergrep der elevenes velferd ikke kan sees som en reel prioritering pr. dags dato.

 

Takk for meg!


Gjest

#53 Overgitt men begeistret

2016-03-18 01:32

Ungdom har veldig mye stress på seg fra før av. Du hører foreldrene dine si "Ja, når jeg var på din alder så var jeg ute med venner (etc)" hva faen? Ute med venner? Nei, det har jeg ikke tid til. Har lekser, fotballtrening, øving til prøver, skole, fritid (alenetid) osv. For det første #1 så vil jeg  bare si at det er helt for jævlig at vi skal ha så mye press på oss. All vekten blir lagt på skole. Og de siste få timene på kvelden, der man faktisk kan gjøre noe, så ender man opp ved å sovne kl 01:00. All sosialiseringen skjer på skole eller jobb/trening. #2 Skolen starter gry tidlig. Skal dere regne med at ALLE får seg opp til rett tid? Det er jo bare "høl i høvet" på god ranværing språk. 10% er ingenting! Enkelte mennesker sover for tungt til å våkne opp av alarmen om morgenen. Enkelte har ikke foreldre som vekker dem. Andre sliter med seg selv. Noen kan bli mobbet på skolen og lar vær å møte opp pga det. Tenk dere om. Dere er ikke baaare "aper" som sitter å "styrer" landet. VI ER FREMTIDEN! Ta vare på oss, og la oss kommer for sent til skolen av og til. La oss få skulke fordi man er sliten av alt og trenger en pause. La oss få leve! Gi oss litt slakk, fordi jeg føler at snoren er helt stram nå, og er på tur til å ryke. 

 

Mvh. -En veldig sliten og irritert gutt, (18)

Sondre tveito røe

#54 Re:

2016-03-18 10:00

#2: -  

 en av de fremtidige sosialklientene jeg må brødfø med skattepengene mine.


Gjest

#55 Re: Overgitt men begeistret

2016-03-18 19:27

#53: - Overgitt men begeistret  

 La oss få skulke ?. Skal vi som jobber også få skulke jobben bare fordi vi er litt

trette og ikke gidder arbeide i dag?


Gjest

#56

2016-03-21 20:11

Jeg har tre diagnoser. Disse diagnosene går direkte i strid mot hverandre, så jeg blir lett syk. Jeg kan ingenting for at jeg ofte er syk, så om noen kommer til meg og sier at jeg skulker, kan de faen meg bytte kropp med meg og se hvor godt de klarer å håndtere situasjonene.

Gjest

#57

2016-03-21 22:24

Fordi det er ikke alle som er friske, slikt som depresjon og andre "sykdommer" som man ikke får lege erklaring på, så hjelper det ikke å må bli tvingt til og være på skolen heletiden. Da gir det større sjanse for at sykdommen bli værre.

Gjest

#58

2016-03-22 18:21

Det vil være meget mange som ikke vil kunne få karakter på yrkesfagelige linjer på grunn av svært få fellesfag timer. Der 6-7 timer kan lede til at en elev ikke får karakter i et fag og må ta opp et nytt år. (Det varierer jo selvfølgelig med fagene og vilken utanning eleven tar.)

Gjest

#59

2016-03-24 17:27

Mange ungdommer sliter med psykiske sykdommer som gjør det umulig å holde seg under 10% fravær. Greit nokk med legeerklæring, men den stryker bare 10 dager for hvert halvår, så det hjelper de fleste fint lite

Gjest

#60 Re:

2016-03-24 17:29

#57: -  

 Har du diagnoserte psykiske lidelser(ikke selvdiagnostisering) har du rett på 10 dagers trekk fra fraværet


Gjest

#61 Re:

2016-03-24 20:18

#1: -  

 Fordi jeg vil ikke at min fremtid skal bli ødelagt pga noe dumt jeg gjorde i vidergående 

Folk som prøver.

#62 Re: Re: latefolk

2016-03-31 18:24

#49: Omg - Re: latefolk 

... Om man har for eksempel en kraftig forkjølelse som forårsaker hodepiner så er det ikke bare bare å få legeerklæring.  De fleste som går på vgs fær ikke så ofte til legen. 

:)

#63 Re: Kun 10 dager gyldig fraver

2016-03-31 18:27


Gjest

#64 Re: Re: Overgitt men begeistret

2016-03-31 18:37

#55: - Re: Overgitt men begeistret  

 Kjenner flere sykemeldt ansatte enn fraværende elever.  Mange av dere som  "jobber" tar gjerne sykemelding når dere er trette og ikke gidder å jobbe en dag. 


Gjest

#65 Re:

2016-04-04 17:31

#1: -  

 


Gjest

#66

2016-04-06 11:36

Er en elev


Gjest

#67 Re: Re: Re: Overgitt men begeistret

2016-04-06 19:25

#64: - Re: Re: Overgitt men begeistret  

 Det kan sikkert stemme for noen. For mitt vedkommende så hadde jeg

faktisk min første sykemelding etter 40 år i arbeidslivet, og det var IKKE

fordi jeg ønsket en fridag.

Skolen

#68

2016-04-11 11:28

Regler om fravær

Les og forstå ungdom! Er du syk eller har gyldig fravær, så slipper du unna, men om en ikke klarer å stå opp om morgenen, så blir det fravær. Det å komme forsent uten fravær er per definisjon skult, samme hvor vondt i sjelen man har.

Geir

#69

2016-04-14 13:33

Er greit å vite at fraværsgrensa bare gjelder udokumenter fravær... just saying


Gjest

#70

2016-05-10 20:26

Lite gjennomtenkt.

Gjest

#71 Re: Re:

2016-05-11 19:22

#9: - Re:  

 d e vældi få av di som skulke som skulke pga latskap


Gjest

#72

2016-05-15 08:55

Hvorfor kan det ikke være som i arbeidslivet ellers, at en kan benytte inntil 3 dager sammenhengende egenmelding

og sykemelding fra lege for fravæe lengre enn det?

Mamma

#73 Bak mål

2016-08-30 22:56

Min datter har vært noe plaget med ryggen den siste tiden. Veldig opptatt av å gjøre det greit på skolen. Startet nå til høst på Studiespes. I gym blir det fort for mye fravær om man ikke deltar en gang eller to. Hun deltok forrige uke, da det var vanskelig få seg legetime innen de ti dagene fristen er. Ryggen ble ikke bedre etter den timen. I dag hadde hun gym igjen. Hun hadde ordentlig vondt, men siden vi verken fikk ordnet legetime før om tre uker og heller ikke fikk tak i kontaktlærer, så torde hun ikke annet enn å delta. Hun er veldig opptatt å gjøre det bra i timene, så hun deltok så godt hun kunne. Resultatet ble at hun kollapset her hjemme, klarte hverken stå, sitte eller ligge. Hadde ekstreme store smerter, og vi måtte ta henne med til legevakta i kveld. Hun skulle ikke ha deltatt i gymmen, det vet både vi og hun, men karaktere og deltakelse er veldig viktig å. Lege sykmeldte henne i morra og hun får heller ikke være med i gym på to uker nå. Smertestillende ble utskrevet, og legen var ikke fornøyd med grunnen til at dette ble som det ble.I helga var det viktig håndballkamp for laget hennes, det ble hun ikke med på fordi hun hadde så vondt. Men gymmen i dag, den ble hun med på, fordi den der dumme 10 prosentregelen henger over hodet på elevene.

Tanja

#74

2016-09-07 08:26

Høyt fravær er negativt når en skal søke jobb, men en kan fint jobbe effektivt på skolen og oppnå gode karakterer for det om. Her er det den som skulker som får størst problem, og en må gå inn å hjelpe...ikke de som blir hjemme pga sykdommer. Denne regelen går ut over alle elever, og det er veldig synd.


Gjest

#75

2016-09-23 17:20

Ja til 100 % fravær.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook