Endre tilbake navnet Ávže (Autsivannet sør for Alta) nå beskrevet som Trangdalsvatnet på statens kartverk.

Lokalbefolkningen sør for Alta har i lang tid kalt vannet sør for Alta for (Autsi) Ávže. Og de fleste i Alta og Kautokeino kommuner kjenner det kun som dette. Allikevel har staten gått inn og kalt dette vannet for "Trangdalsvatnet". Men "ingen" I Alta eller Kautokeino kjenner det navnet. Derfor: Lokalbefolkningen må ta tilbake det opprinnelige navnet Ávže, synliggjort også på alle kart. Og navnet Trangdalsvatnet må slettes på alle kart for all framtid. Lokalbefolkningen må få tilbake det navnet som alltid har vært der. De lokale må eie det navnet de kjenner igjen. Vil DU som lokal også fortsatt befinne deg i Trangdalsvatnet eller Ávže? Vær med å bestemme hva vannet egentlig skal hete. Eller vil du fortsatt finne deg i å kalle vannet for noe som ikke betyr noe for de lokale, bare fordi staten har måttet "finne på et norsk navn", som ingen kaller det.

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Anders Somby fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...