Nei til nedleggelse av Nordlandssykehuset Lofoten

Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Avslutning av oppropet - det ble seier!

2024-01-19 13:34:01

Heisann godtfolk.

Da er dette oppropet eller underskriftkampanjen avsluttet. Litt sørgmodig men samtidig selvfølgelig udelt positivt. Det ble hele 11.466 stykker som signerte og som også har betydd enormt mye i dette, ved at saken vår ble en seier oppi det hele. De tok til fornuft til slutt.

Vi er mange som har stått på i nesten tre måneder. Og som jeg har uttalt tidligere, for min egen del selv så er all tiden og oppmerksomheten jeg har viet til saken blitt gjort av kjærlighet til folket i Lofoten og området her 💙

Og jeg med flere vil følge med videre i dette; de kan prøve seg en gang til å komme med ett slikt forslag. Det spørs om de "tør" dette når de ser for en kraftfull motstand Helse- og Omsorgsdepartementet har fått disse månedene. "Man pella ikkje en nordlending på nesen" det har vi virkelig vist både i Narvik og Lofoten 😊

Og til alle dere som ikke bor her i Lofoten, velkommen til et vakkert, vilt og trygt øyrike som skal ta godt i mot dere på alle måter. Også med visshet om at skulle dere trenge akuttavdelingen ved Nordlandssykehuset Lofoten, så har vi veldig gode mennesker på jobb, som vil ta seg godt av dere hvis det skulle oppstå uforventete situasjoner helsemessig.

Tusen takk for "samarbeidet", jeg er utrolig takknemlig for også akkurat din støtte i dette. Hva er vel en underskriftskampanje uten menneskene og underskriftene?

Ha en fin og god helg og ta vare ❤️

Klem fra meg🌸


Hilde Hovde

Det ekstraordinære styremøtet gjennomført

2024-01-11 15:41:14

Heisann og godt nytt år 🌸

Vi er nå 11.463 som har signert pr. nå. Veldig bra! 🥇

Og da var det viktige styremøtet i Helse Nord ferdig og jeg har laget et lite sammendrag av dette som jeg ser fra min "hobbyanalytiske" side om selve styremøtet. Dette er mine egne oppfatninger av hvordan dette utviklet seg. Som jeg også har delt på Facebook. 

Overraskende trakk Lind saken, noe som vel ingen av oss hadde ventet. Positivt for vårt ståsted samtidig som ordkampen overhodet ikke er over.

Nytt styre eller enkelte styremedlemmer skal visstnok muligens byttes ut nå i januar; jeg får håpe og tro at ett evt. nytt styre ikke blir valgt ut på feil premisser - da vil jeg påstå at Kjerkol ved en slik utvelgelse rett og slett skaper en ekstrem politikerforakt fra nesten 500.00 mennesker i Nord-Norge. Som mener disse forslagene er "helt ute å kjøre" og lite gjennomtenkt.

Fra 10/11-2023:

"Da fikk jeg rett og dette ble stoppet ❌

En del ting som jeg noterte meg under styremøtet til Helse Nord i dag:

Det ble igjen uttalt fra Lind om problemer med rekruttering. Ved slike lite gjennomtenkte prosesser, så vil vel heller ikke denne rekrutteringen øke i nord? Det motsatte skjer og sykehuset i Lofoten vil da få mindre rekruttering og flere kan takke nei til faste stillinger, på grunn av uroen Helse Nord og Kjerkol har skapt.

Synes det er uten forbehold bra at styret er uenig, det er jo et sunnhetstegn mener jeg. Og veldig bra for «vår side». Vil påstå at det viser nok også at engasjementet til alle som har jobbet på og fortsatt står på, at det faktisk nytter. Både i Lofoten og Narvik. Gode argumenter fra helsepersonell, tidligere pasienter, luftambulansen, kirurger, ungdommen, jordmødre, ambulansearbeidere, overleger, fastleger, aktivister med flere betyr så uendelig mye i dette.

Det virket til å være litt forvirring innad i styret samt lite kommunikasjon mellom ledelsen og styret før møtet. Noe noen av styremedlemmene også uttalte selv. Det finner jeg merkelig. De innrømmer jo at det er brukt for lite tid selv også med selve forslagene til arbeidsgruppene.

Styreleder Larsen virket også til å bruke en del av tiden til å prøve og påvirke styremedlemmene, istedenfor at hver enkelt kunne ha sin egen mening. Hun gjentok seg selv ofte for å hale ut tiden, siden hun vel kanskje så og hørte at flertallet ikke gikk hennes og Marit sin vei. En for meg litt spesiell styrelederstil.

De argumentene som kom opp er ikke noe nytt. Lange reiselengder, eldre bosetting og rekruttering innenfor helsesektoren er viktige saker. Og alt Marit Lind sier og bruker som argument for sin sak, er noe vi på «andre siden» også mener taler i mot nedleggelser av føde- og akuttilbudet.

Veldig gode argumenter av flertallet i styret i HN mot å sende forslaget ut på høring fra Svenn Are Jenssen (kunne så absolutt vært ny styreleder 🥇), Kari Jørgensen, Jan-Oddvar Sørnes, Sissel Alterskjær og vår egen fra Lofoten, Kari Sandnes (og Martin Jenssen?)💯

Og det må nok bli et politisk spørsmål til slutt. Styret i Helse Nord skal jo ikke avgjøre dette uansett. Det er nok der dette vil ende såfremt ikke saken blir avvist enda lengre opp - og vi i Lofoten og Narvik får beholde det som vi har ved sykehusene våre pr. i dag. Så får de spare penger andre steder.

Hvor mange millioner det er brukt på dette til nå, det kan man jo bare spørre seg om.

Er spent på om noen må ta sin hatt å gå oppi dette mht. ledelsen i HN, det får tiden vise. Bare synd de drar dette ut enda lengre, hvis det skjer. Siden Lind sa at styremøtet i april vil bli endret.

Eller er det noe mer spekulativt i dette ved at nytt styre skal settes sammen nå i januar, som kanskje er mer føyelig. Og at saken blir sendt ut på høring likevel ? 🤷‍♀️

Vi får bare tenke positivt framover, at dette er bra for vår sak - og stå stødige sammen i kampmodus fortsatt her i nord❗️"

Ha en trygg og god januar ☀️


Hilde Hovde

Helse og omsorg i kamp

2023-12-12 19:38:01

Heisann alle sammen.

1.000 takk for alle over 11.300 underskriftene vi har klart å få til sammen 🙌

Ingen nye ord ble vel uttalt i dag da Lind og Kjerkol var på besøk her i Lofoten, som forventet egentlig siden de jo ikke styrer denne gyngende skuta alene. Heldigvis kanskje.

Det viktige for oss potensielt "berørte" er å opprettholde den positive tankegangen. Hva hadde vi i nord vært uten vår ukuelige optimisme, humor og faktisk føttene godt plantet på jorden selv om sønnavinden tar godt tak akkurat nå?

Legger ved teksten til Trygve Hoff og Nordnorsk julesalme. En trøst kan man jo noen ganger finne i ord og musikk.

Ønsker alle en fin og fredfull adventstid tross dette som skjer rundt oss. Vi står stødig og gir mye motstand og forslaget er kun et forslag fortsatt, husk på det oppi alt 🌼

"Velsigna du dag over fjordan
Velsigna du lys over land
Velsigna de evige ordan
Om håp og ei utrakt hand
 
Verg dette lille du gav oss
Den dagen du fløtta oss hit
Så vi kjenne du aldri vil la oss forkomme
I armod og slit
 
Vi levde med hua i handa
Men hadde så sterk ei tru
Og ett har vi visserlig sanna
Vi e hardhausa vi som du
 
Nå har vi den hardaste ria
Vi slit med å karre oss frem
Mot lyset og adventstida
D'e langt sør til Betlehem
 
Gud fred over fjellet og åsen
La det gro der vi bygge og bor
Guds fred over dyran på båsen
Og ei frossen og karrig jord
 
Du ser oss i mørketids landet
Du signe med evige ord
Husan og fjellet og vannet
Og folket som leve her nord"
 
Og bytter gjerne ut ordene "hadde så sterk ei tru" med har, for trua kan ingen ta i fra oss oppi dette.
 
Positive hilsninger ❤️

Hilde Hovde

Markering mot forslag om nedleggelse 21/11-23

2023-11-18 06:33:04

Heisann alle sammen.

Snart 11.000 har signert oppropet og det er fantastisk flott i en ellers trist sak. Tusen takk til dere alle, for oss alle ❤️

Tirsdag 21/11 kl 17.00 blir det markering på torget i Svolvær. Arrangmentet er delt på Facebook. Etterpå blir det mulighet for å se dokumentaren om Bunadsgeriljaen på Svolvær kino. Billetter kan kjøpes på Lofoten Kulturhus eller i døren.

Etter dokumentaren blir det et lite panel av forskjellige flotte og engasjerte mennesker som kan fortelle om sin sak, samtale med de andre i panelet og at publikum kan stille spørsmål. Disse er:

- Anja Cecilie Solvik fra Bunadsgeriljaen
- Tidligere sykehusdirektør Steinar Pleym Pedersen
- Ordfører i Vågan kommune Vidar Thom Benjaminsen
- Innsatsleder og brannsjef i Vågan kommune Lars Ottemo Gärtner
- Kulturansvarlig i kommunen Eva-Mette Lundahl som blir ordstyrer
- Eva-Karin Busch fra Ressursgruppa for Lofoten Sykehus
- Også meg da, fra folket i Lofoten (kanskje Lofotgeriljaen) eller noe slikt 😊

Igjen 1000 hjertelig takk for din stemme, vi blør fortsatt ikkje saktare eller føder annerledes i Lofoten 🩸🫶

Engasjert hilsen fra


Hilde Hovde

Svar på e-post fra Helse- og omsorgsdepartementet

2023-11-08 12:25:07

IMG_41802.jpeg


Hilde Hovde

Hvordan få signert oppropet

2023-11-04 09:11:32

Del eller kopier gjerne denne:

Har forstått at det kan være noen eldre eller andre  som misforstår registreringen. Lager derfor en liten bruksanvisning for signering av oppropet:

1. Trykk inn på kampanjen
2. Nederst er det en blå boks «Signer dette oppropet»
2. Registrer informasjonen om deg selv eller register via Facebook
3. Huk av helt nederst om du a) Ønsker å vise signaturen din offentlig eller ikke b) Få en e-post med oppdateringer om kampanjen c) Denne siste må du huke av for om du er over 16 år
4. Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. Dette er viktig hvis du ikke signerer via Facebook, ellers vil ikke signaturen din komme på selve oppropet. Sjekk gjerne søppelpostmappen, den kan havne der siden det er en ukjent avsender


Hilde Hovde

Første e-post sendt når vi nærmer oss 2.000 signaturer

2023-11-01 22:29:49

IMG_4116.jpeg


Hilde Hovde

Nesten 1.400 underskrifter

2023-11-01 21:28:49

Nesten 1.400 underskrifter på vel tre timer, fantastisk! Del gjerne og husk å bekrefte oppropet ditt på e-post så får den være med på listen som videreformidles til Kjerkol med flere 😊


Hilde Hovde



Del denne underskriftskampanjen

Hjelp dette oppropet å innhente flere signaturer.

Hvordan markedsføre et opprop?

  • Del oppropet på Facebook-veggen din og i grupper som har med emnet i oppropet ditt å gjøre.
  • Kontakt vennene dine
    1. Skriv en melding der du forteller om hvorfor du har signert dette oppropet. Det er mer sannsynlig at folk signerer hvis de forstår hvor viktig temaet er.
    2. Kopier og lim inn nettadressen til oppropet i meldingen din.
    3. Send beskjeden ved hjelp av e-post, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram og LinkedIn.