Bevar Ålfjordens perle!

Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Haugesunds Avis er på ballen!

2023-09-11 08:21:27

Hans Olaf Aakre Myrvang

Vindafjord SV tar til fornuft

2023-09-08 13:44:12

I hvert fall delvis...

https://grannar.no/2023/09/tar-sjovkritikk-om-dommersnes-vedtak2/

"- Me i kommunestyret gjorde ein dårleg jobb med å sette oss inn i saka, seier Ravatn (Vindafjord SV)."


Hans Olaf Aakre Myrvang

Gammeldags tankegang

2023-08-14 09:10:24

Det registreres at de vanligste argumentene for gigantindustri på Dommersnes er at prosjektet vil føre til tilflytting til Vikebygd/auke i folketallet, samt jobber for de som bor i Vikebygd i dag. Det er en meget gammeldags tankegang som ligger bak disse argumentene, og jeg ønsker å minne om at vi er i 2023, ikke 1963. 

1. Før i tiden var det slik at folk flyttet til der mannen i huset hadde jobb - det gjelder ikke lenger. I dag jobber både kvinnen og mannen, sjelden på samme plass, og enda sjeldnere i samme selskap. Om den ene får seg jobb på Dommersnes vil det ikke bety at familien flytter til Vikebygd av den grunn. 

2. Før i tiden var det slik at folk kunne få seg jobb i forskjellige næringer uten å være utdannet/ha fagbrev/svennebrev, eller noe erfaring fra det man ble satt til å gjøre - det gjelder ikke lenger. I dag må man ha den rette kompetansen og/eller erfaringen.

3. Før i tiden tok det lang tid å komme seg fra A til B i Norge - det gjelder ikke lenger. I dag er det bedre veier og biler som gjør det enklere å pendle til jobb.

4. Før i tiden var det dyrt å pendle, generelt trangere privatøkonomi - det gjelder ikke lenger. I dag sitter vi igjen med mye mer av lønna vår etter faste utgifter er betalt, noe som gjør det enklere å forsvare utgifter til pendling.

5. Før i tiden var det vanlig at man ikke brydde seg om støy fra industri o.l. - det gjelder ikke lenger. Norge er blitt et rikt land. Velstanden har skutt i været de siste 50 årene, og folk flest har høye krav til komfort. 

6. Det vil høyst sannsynligvis bli døgndrift på en eventuell gigantindustri på Dommersnes. Det betyr turnusarbeid og overnatting i brakker på området, som igjen betyr pendling.

7. Vikebygd ligger ikke langt vekke fra byer og andre tettsteder. Det er ingen logikk i at folk som får jobb på Dommersnes vil flytte til Vikebygd. 


Hans Olaf Aakre Myrvang

Veien er politisk

2023-08-13 12:29:27

https://grannar.no/2023/08/del-av-demokratiet/

Sitat kommunedirektøren: "...for kommuneadministrasjonen sin del, så jobbar dei ut frå at området er avsett og regulert til industri, og ut fra eit einstemmig vedtak i kommunestyret om den utvikla av næringsområdet som nå skjer". 

Med andre ord: Eneste håp er å få politikerne på bedre tanker. Spre oppropet og hjelp oss til å overbevise politikerne!


Hans Olaf Aakre Myrvang

Vi trenger hjelp!

2023-08-10 16:19:26

Det er allerede en betydelig mengde som har signert oppropet, men vi trenger flere for å få nok til å presse politikerne. Hjelp oss gjerne med å spre oppropet - del det på Facebook, send det direkte til familie og kjente. Og husk, alle i hus- og hyttestanden kan signere. Tusen takk for alle signaturer og støtte, så langt!


Hans Olaf Aakre Myrvang

Signer analogt på Joker Vikebygd

2023-08-09 07:40:51

Man kan også underskrive oppropet på den gode gamle måten. Det ligger en liste på Joker Vikebygd, hvor man kan signere ved hjelp av en penn. Har du familie eller kjente som foretrekker den måten å signere på, tips dem, og ta gjerne også turen til Joker sammen med dem om de ønsker hjelp. Vi trenger hver og en underskrift!


Hans Olaf Aakre Myrvang

Skriv inn riktig adresse

2023-08-08 16:47:33

Det er viktig at man skriver inn hyttas adresse i adresse-feltet når man signerer som et medlem/arving av en hyttestand. Skriver man inn postadressen til boligen sin i en annen kommune, og dermed muligens ikke påpeker at man er medlem/arving av en hyttestand i Vikebygd, kan det være den underskriften anses som uviktig i listen vi skal ta til politikerne. 


Hans Olaf Aakre Myrvang

Alle over 16 kan signere

2023-08-08 16:41:51

Alle medlemmer og arvinger av berørte hus- og hyttestander kan signere oppropet. Det kan hende noen tenker det holder med at kun én person fra hus-/hyttestanden signerer, men jo mer som signerer jo bedre argument har vi ovenfor politikerne. Minn gjerne din ektefelle/samboer, og eventuelt ditt barn over 16 år, om at de også kan signere. Hver eneste signatur hjelper! 


Hans Olaf Aakre Myrvang

Grannar er på ballen!

2023-08-08 16:28:51

Hans Olaf Aakre MyrvangDel denne underskriftskampanjen

Hjelp dette oppropet å innhente flere signaturer.

Hvordan markedsføre et opprop?

  • Del oppropet på Facebook-veggen din og i grupper som har med emnet i oppropet ditt å gjøre.
  • Kontakt vennene dine
    1. Skriv en melding der du forteller om hvorfor du har signert dette oppropet. Det er mer sannsynlig at folk signerer hvis de forstår hvor viktig temaet er.
    2. Kopier og lim inn nettadressen til oppropet i meldingen din.
    3. Send beskjeden ved hjelp av e-post, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram og LinkedIn.Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...