Vi krever trykte oppgavehefter og tekstvedlegg til alle på skriftlig eksamen

Eksamen_i_fagfornyelsen1.jpgI år arrangeres eksamen for første gang på flere år. Dessuten blir det første gang det arrangeres eksamen etter de nye læreplanene.
UDIR anbefaler at eksamen skal gjennomføres heldigitalt, og det trykkes ikke oppgavesett og tekstvedlegg, slik som man pleide å gjøre før. 
Samtidig som regjeringen bevilger penger til flere trykte lærebøker, fordi all forskning viser at lesing av lengre tekster skjer best på papir, skal altså årets eksamenskandidater bli prøvekaniner ved at de ikke får utdelt et oppgavehefte og må lese alt på sin pc-skjerm. Elevene har som regel en liten bærbar pc med en skjerm på 13-14 tommer. Der skal de sjonglere mellom et Word-dokument, oppgaveteksten, tekstvedlegg og oppslagssider (f.eks. ordbok eller Store norske leksikon). 
Anbefalingen fra UDIR tolkes svært ulikt, og flere skoler sier at de skal trykke opp oppgaveheftene til elevene, mens andre kun trykker opp dersom eleven leverer en begrunnet og dokumentert søknad om dette. 
Dermed får elevene svært ulike rammevilkår under eksamen, avhengig av hvordan den enkelte skole tolker UDIR sin anbefaling. 
Vi krever trykte oppgavesett og tekstvedlegg til ALLE elever som skal opp til skriftlig eksamen.

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Geale de Vries fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...