Vi kjemper for en RETTFERDIG bidragsordning!

Det er på tide at det blir satt fokus på ordningen med bidragsforskudd gjennom NAV. Denne ordningen skal være til fordel for forsørgere som ikke mottar bidrag. Pr idag er denne ordningen svært elendig, det er nå på tide at denne blir endret slik den i praksis kan fungere for aleneforsørgere som virkelig trenger økonomisk hjelp.

Er det virkelig rett at det skal være så store forskjeller når det gjelder bidragsordning? Som aleneforsørger er man helt avhengig av en eks.partner med felles barn som er villig til å ta ansvar for barnets ve og vel. Heldigvis er det mange som ser interesse i å betale bidrag til barna sine- men hva med de som sitter igjen med aleneansvar for 2-3 og kanskje 4 barn uten at den andre part er villig til å betale bidrag? Jo -de kommer i armene på NAV og bidragsordningen der..

Satsene i bidragsforskuddene er helt minimale- forskudd blir betalt utifra hvor mye alenemor/alenefar tjener. (Hvorfor det - egentlig??) Om man er alene må man kanskje jobbe litt ekstra for å få endene til å møtes. Jo mer man tjener som aleneforsørger- jo mer trekkes du i bidrag fra NAV. Det gir faktisk ikke mening!!

Om man har normal årslønn så får man utbetalt kr 820 pr barn pr mnd... Dette skal dekke fritidsaktiviteter, klær, mat og kanskje skal man prøve spare opp penger til en ferie til sommeren... En hver oppegående person skjønner at dette ikke er nok...

Og hva med forelderen som ikke vil betale bidrag? Det er ikke straffbart å la være. Om denne forelder ikke jobber- vil barna aldri ha det de har krav på om forelderen som skylder bidrag nekter betale. Bidragsgjelden vil øke- men barna får ingenting. Hvorfor tar ikke NAV ansvar for å betale ut denne bidragsgjelden?

Å være enslig med barn er svært krevende, spesielt når man hele tiden føler at man ikke strekker til. I disse dager er det snakk om gratis SFO til alle for å unngå barnefattigdom etc- men kanskje det er verdt ta en titt på bidragsordningen til NAV?

I Norge er det store forskjeller i hva hver familie tjener. Det er egentlig ikke så rart at der er så store forskjeller mellom familier med to inntekter, familie med en inntekt + en forelder som betaler bidrag sammenlignet med en aleneforelder som får med bidrag fra NAV. Med så lave satser fra bidragsforskuddet, så er det klart at siste gruppe blir den store taperen.. Og nettopp derfor får vi så store forskjeller.

Da er ikke så unaturlig at man da opplever barnefattigdom, eller at aleneforsørger må søke sosialhjelp (som er kanskje ekstra belastende i tillegg til å leve nær "fattiggrense") Det er ikke denne aleneforelderen sin feil at systemet svikter- men det er denne aleneforelderen som må ta konsekvensen for at den andre forelder svikter. Det er denne aleneforelderen som hele tiden må legge seg med vondt i magen og uro/angst for at pengene ikke strekker til.. Det er denne aleneforelderen som knapt får avlastning, som hele tiden må være "på" og som alltid må ta støyten når man må si "nei" til alt fordi man ikke har råd.. Når man setter seg ned og tar en vurdering på situasjonen man er i- så kjennes det innmari urettferdig!!

Det er VIRKELIG på tide å få en rettferdig fordeling- og satsene bør justeres. Å få 820kr i mnd i bidrag er en hån til jobben og byrden man har som aleneforsørger.

Nå MÅ staten ta ansvar og sette fokus på alle aleneforsørgere som er under bidragsordningen til NAV. Vi fortjener en mer rettferdig ordning med satser som er realistiske. NAV bør også betale ut gjelden fra bidragspliktige slik den gagner barna. En forelder som frasier seg ansvar til å forsørge bør ikke lengre beskyttes. Det er barnas ve og vel som skal være i fokus!

 

Signer dette oppropet

Ved å signere godtar jeg at MA Ortiz vil kunne se all informasjon jeg oppgir på dette skjemaet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.


Jeg samtykker til behandling av opplysningene jeg oppgir på dette skjemaet for følgende formål:
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...