Stopp kutt i kulturen i Stjørdal, og bevar arenaer som Lokstallen

Vi ønsker at Stjørdal kommune går bort fra kuttene i de kulturelle lavterskel-tilbudene som finnes i StjørdalLokstallen.pngOppropet er mot følgende punkter:

-Nedleggelsen av Lokstallen og kuttet av en fagperson som er ment å drifte mangfold- og scenekunstprosjekter i forbindelse med Lokstallens rike miljø som består og har bestått av av blant annet Kunstcafeen, Ungdomsteatergruppa på Lokstallen, Kulturverksted for ungdom, samarbeid med Stjørdal Voksenopplærinssenter, Flyktningetjenesten, EM-teamet på barnevernet og en rekke profesjonelle scenekunstgrupper og andre kunstnere fra regionen som har skapt kunst i møte med disse samarbeidspartnerne de siste 9 årene.

-Nedleggelsen av Eventyrstien. Et av Midt-Norges største arrangementer for barn, og et enormt samarbeidsprosjekt mellom to kommunale kulturskoler, etat kultur, Ole Vig VGS, profesjonelle kunstnere og mange lavterskel kulturtilbud. Eventyrstien er gratis å delta på som for eksempel i Ungdomsteatergruppa på Lokstallen, Carbon. Det er også en gratis kulturopplevelse for Stjørdalinger i alle aldre og med alle bakgrunner! Tar du en tur i skogen denne ene kvelden, møter du Stjørdals befolkning slik den virkelig er! Eventyrstien er et arrangementer som en rekke kommuner misunner oss. Dette kan være vårt unike Fargespill i kombinasjon med alle de andre kulturtilbudene i Stjørdal. Å ta bort dette tilbudet for å spare noen få tusen er intet mindre enn sjokkerende og vil sende et signal om hvilken linje Stjørdal kommune har tenkt å ta i fremtiden.

-Å kutte i kommunale tilskuddsmidler. Kommunen ønsker at det frivillige kulturlivet skal ta på seg et større ansvar for inkludering, integrering og å plukke opp de som faller utenfor. Samtidig skal aktiviteten opprettholdes. Alt dette med mindre penger å rutte med. Det gies også en del midler ut til profesjonelle aktører i kulturfeltet. Dette er små summer, men har ført til utløsninger av store eksterne støttebeløp fra for eksempel Norsk Kulturråd. En kommunal tildeling på 20 000,- har ført til eksterne midler i størrelsesorden i opp til 300 000,- i scenekunstfeltet (knyttet til Lokstallen og Eventyrstien).

-Å kutte flerfagsmoderasjon og søskenmoderasjon i kulturskolen. Her tales det igjen med to tunger. Skulle ikke Kulturskolen bli mer inkluderende? Dette vil garantert føre til et frafall av elever fra familier med trang økonomi og kulturskolen blir mer ekskluderende og et sted for barn fra velbemidlede familier. Er dette en del av arbeidet med den nye kultuplanen?

 

 

 

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Lene kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook