Stopp bruken av pigger på lyktestolper og andre steder for å holde måker borte

Dette er en oppfordring til politikere og komunestyret i Trondheim kommune. Vi ber om at piggene på lyktestolpene som står på torvet blir fjernet. Her flyr måkene fra lykt til lykt uten å kunne lande, og generalsekretær Kjetil Aadne Solbakken i NOF frykter dessuten at fugler kan bli skadet og i verste fall bli drept. 

Vesentlig i sammenhengen er at dette også stresser fuglene helt unødvendig. Fiskemåkene er bare i Trondheim en kort tid før de igjen flyr til sydligere strøk.

Vi har snart tatt fra måkene alle deres naturlige hekkeområder, vi tar maten fra dem, og i tillegg forsøker vi å fjerne dem når de er sultne og på desperat jakt etter mat.

Stadig flere måkearter havner da også i våre dager på rødlista over truede arter, i et tempo som burde være egnet til å alarmere de fleste (også Trondheim kommunestyre). Fiskemåken - hvis tilstedeværelse mange av oss til nå nærmest har tatt for gitt - klassifiseres i dag ikke lengre som livskraftig, men er oppført som NT - nær truet - på nevnte rødliste.

Det bør kunne forventes av folkevalgte politikere at de både orienterer seg om og forholder seg til slike fakta, i ethvert tiltak som direkte berører faunaen, med dertil selvfølgelig nullaksept for å agere mot en rødlistet art slik Trondheim kommune her altså velger å gjøre

Håper du signerer på oppropet og på den måten sier klart ifra hva du mener. 

CE891EA6-22BB-4E59-8986-123F05C0E6C2.jpeg

CF528DD4-1568-4BCC-A697-F50714BAB7AD.jpegIllustrasjonsbilder 

 

 


Hild Nygaard Berglie, Dyrenes Stemme Norge.    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Hild Nygaard Berglie, Dyrenes Stemme Norge. kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook