La ATROP leve

Kommentarer

#13

Jeg signerer fordi Helsedirektoratet igjen har avslått søknaden om tilskudd til drift for ATROP. Jeg føler fortvilelse, sinne og frustrasjon. På ATROP er det et funksjonelt tilbud som virker. ATROP er grunnpilaren for tilfrisking for oss brukere. Her er fagkunnskaper, erfarings konsulenter. Brukere med ulike bakgrunner og bagasje. Vi møter hverandre med respekt, raushet, omsorg og varme. Vi får en vei ut av isolasjon og ensomhet. Det gir grunnlag til å mestre hverdagen på godt og vondt. En trygghet i en til tider krevende og utrygg hverdag.

Astrid Tonstad (Øvrebø, 2024-03-11)

#22

Jeg signerer fordi Atrop har vært noe av det viktigste jeg har hatt i livet mitt nå i over 2 år, og har vært avgjørende for meg og min hverdag. Jeg ble henvist til Atrop fra politet etter at jeg endelig hadde turt å anmelde min tidligere samboer for grov mishandling av meg i 9 år. Jeg var bare et skall av meg selv da jeg kom inn til Atrop, og hadde gjort det skumleste jeg noen gang kunne tenke meg. Jeg bærte på en forferdelig stor skam over at jeg i alle år hadde latt meg bli behandlet slik, Atrop endret det for meg. Jeg har gått til offentlig dps med psykolog i 3 år, hvor jeg fikk hjelp men ingen forståelse. Den tidligere psykologen min ba meg bare om å dra fra min samboer, det kunne da ikke være så vanskelig?
Hos Atrop møtte jeg forståelse, jeg møtte kvinner og menn som har vært i samme situasjon, jeg møtte terapeuten min Jorunn som viste forståelse for alle de årene som hadde bygd seg opp til en stor skam og fortvilelse. Jeg forsto nå hvordan livet mitt hadde blitt slik, og det fikk meg til å akseptere det livet jeg hadde levd. Jeg møtte på en varme fra Jorunn som snudde alt opp ned, jeg fikk styrken og stemmen min tilbake. Jeg vant rettsaken på alle punkter mot min tidligere samboer, og han ble dømt. Jeg hadde aldri klart å stå så rakrygget den dag i dag, uten Atrop. Kvelder hvor jeg har vært redd og fortvilet fordi min tidligere samboer har brutt det ene besøksforbudet etter det andre, har Jorunn alltid vært å få tak i på telefon. Det har ikke hatt noe å si om klokken var 07 på morgenen eller 23 på kvelden. Jorunn stiller opp, og gjør det på den måten bare hun kan. Rolig og forståelsesfull, og minner meg på hvor langt jeg har kommet, og på grunn av henne klarer jeg å kommet styrket ut av enhver situasjon. Jeg har gått til en og en samtale med Jorunn, nå går jeg i gruppesamtale i Atrop etter Jorunns anbefalelse. Hver mandag har vi gruppesamtale, og det er den beste dagen i uken for meg. Der møter jeg kvinner som har vært i samme situasjon som meg, vi deler erfaringer og råd. Og der er det ingen som dømmer, nettopp fordi vi vet selv hvordan det er å bli så brutt ned at du blir helt hjelpesløs. Jeg har aldri vært bort i noe lignende, hver gang jeg går inn til Atrop føler jeg meg hjemme. Å komme inn til lukten av kaker og middag, kanskje en klem, Atrop er blitt et lyspunkt i livet mitt. Om jeg bare hadde visst om dette stedet før, det tenker jeg ofte på. Hvis atrop blir lagt ned, har jeg ikke lenger dette. Hvor går jeg da? Jeg er i 100% jobb, og dager hvor dette er vanskelig for meg, får jeg komme til Atrop å dele. Jeg hadde ikke klart å være i 100% jobb uten atrop, det er stedet som jeg får lov til å bare være meg selv. Jeg tør ikke tenke på hvordan hverdagen min vil bli uten dette stedet. Ikke bare for meg, men for alle de fine menneskene jeg har møtt der, hvor alle bare ønsker en ting. Å bli hørt og forstått.

Synnøve Konnestad (Kristiansand , 2024-03-12)

#24

Jeg signerer fordi her får jeg hjelp selv , og dette er viktig for mange .

Monica Damgård (Søgne , 2024-03-12)

#25

ATROP er unikt og favner mange. Vi må stoppe raseringen og innskrenkingen av tilbud til brukere og pårørende.
La ATROP leve!

Romina Jasmin Torgersen-Pérez (Kristiansand, 2024-03-12)

#35

Det er en viktig sak og Atrop er viktig

Helen Nygård (Kristiansand , 2024-03-12)

#37

Dette tilbudet er livsviktig og møter mennesker der de er med omsorg og verdighet.

Bjørnar Moum Jacobsen (Kristiansand, 2024-03-12)

#38

Ateop er et supert tilbud for småbar familier. Enten de har dårlig råd, sliter med forskjellige utfordringer knyttet til rus, psykisk og eller bare trenger en hjelpende hånd.

Jeg er veldig fornøyd med min opplevelse av ATROP.

Odd-Magne Ersfjord (Lillesand, 2024-03-12)

#58

Jeg signerer dette fordi ATROP er en viktig organisasjon som bidrar med støtte og oppfølging til mange brukere. Tilbudet er et verdifullt og viktig supplement til kommunens tilbud. Det er hjerteskjærende at sånne tiltak/tilbud blir silt ut på denne måten.

Solveig Henriksen (Kristiansand, 2024-03-12)

#63

Fikk mer hjelp på ATROP enn andre steder som jeg var innom, da jeg slet som mest i livet.

Maria Hovet (Kristiansand, 2024-03-12)

#68

Organisasjonen gjør et betydelig arbeid for de som trenger det!!!

Jarle Henriksen (Kristiansand, 2024-03-12)

#85

Jeg signerer fordi Atrop er viktig for meg og så uendelig mange andre.
Atrop har hjulpet meg mye, slik at jeg nå er bedre rustet til å håndtere livskriser på min vei.
Jeg/vi kan ikke miste dette viktige tilbudet vi har hos Atrop.

Sheena Lee Hansen (Kristiansand, NO, 2024-03-13)

#101

...ATROP fyller en viktig rolle. Og er veldig gode på vafler.

Håvard Aslesen (Arendal, 2024-03-13)

#113

Det er uverdig at vi skal ha denne situasjonen nok en gang. Det tar tid og krefter og skaper usikkerhet. For meg betyr Atrop et tilbud som er trygt, tillitsbasert, mangfoldig og ser hele mennesket meg.

Tone Taugbøl (Kristiansand , 2024-03-13)

#119

Dette er et tilbud som har hjulpet meg og mine barn mye. Vi ønsker ikke miste det. Det har gitt oss mange minner jeg ellers ikke hadde hatt råd til å gi barna.

Line Stangenes (Arendal, 2024-03-13)

#127

Forde Atrop er et utrolig bra tilbud til mennesker i vanskelige livssituasjoner. I en kommune der psykisk helse bare blir mer og mer nedprioritert, det strammes inn overalt i hele feltet! Da er det utrolig viktig at i det minste lavterskeltilbudene består.
Vi har en regjering som er helt på bærtur!
Ta vare på Atrop!

Mariann Engedal (Kristiansand , 2024-03-13)

#135

Mangfoldet øker muligheten til og skape et tryggere liv,

Emil Sølyst (Skien, 2024-03-13)

#139

Atrop gir hjelp som er lett tilgjengelig og kan hjelpe å samle tråder mellom ulike etater/kontorer/profesjoner.

Jorun margrethe Berglihn (Fyresdal , 2024-03-13)

#140

Jeg mener vi trenger Atrop som lavterskeltilbud til rusavhengige og pårørende.

Kari Flaten (Evje, 2024-03-13)

#171

Jeg mener denne plassen er et godt tilbud for de i område som trenger en god arbeidsplass. Kundene vil slite med å finne en cafe i nærområdet hvis de må legge ned.

Bjørn - Kjetil Horverak (Nodeland, 2024-03-14)

#176

Atrop gjør en viktig forebyggende jobb med mennesker som har møtt motgang i livet og som opplever utfordringer knyttet til sin livssituasjon

Hogne Tørre (Nodeland, 2024-03-14)

#178

Atrop er et viktig sted for meg i en vanskelig hverdag. Dette må bare ikke bli borte.

Vidar Garlie (KRISTIANSAND S, 2024-03-14)

#187

Det trenger vi sårt 👍🏻👍🏻

Reidar Andersen (Brevik , 2024-03-14)Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...