Behold kontantstøtten!

Kommentarer

#2

Dette er det beste for mange barn. Har selv valgt å ha min datter hjemme til hun er nesten 3 år.

(Lindesnes, )

#3

Jeg selv har benyttet og vil ha bruk for kontantstøtten for å kunne være hjemme med mine barn.

(Kristiansund, )

#8

Jeg er så enig i dette budskapet!

(Sandefjord , )

#14

Kontantstøtten er kjempeviktig for oss. Har et barn som sammen med 2 søsken skal være hjemme fra august 2017. Det er viktig at barnehagestart kan utsettes til barnet er 2 år, fordi barn er forskjellige. Og familier er forskjellige. Der finnes skattebetalere som ikke ønsker å bruke barnehagen og det er dypt urettferdig at vi/disse kun skal sponse andres økonomi..

(Vikeså, )

#23

Jeg ønsker ikke å sende min sønn i barnehage før fylte 1,5-2 år

(Loddefjord , )

#24

Mitt barns behov veier sterkere enn sammfunnets.

(Trondheim , )

#26

Har selv fått to barn på vinteren,og bhg plass om høsten når de er/har vært ca 1,5 år. Kontantstøtten har vært en stor hjelp!jeg og min mann har delt på å vært hjemme med de halvåret før de begynner i bhg. Synes også de er veldig små når de er 1 år!

(Bergen, )

#27

Barn som hadde fått muligheten til å være hjemme med mor/far lengre pga.kontantstøtten, vil ikke lengre ha den muligheten!

(Bergen, )

#34

Fordi man ikke skal måtte sende babyen sin i bhg! Bhg før 2år er tragisk.

(Hamar, )

#39

Ja til valgfrihet i Norge!

(Vigra, )

#47

Jeg vil ha mulighet til å velge det som passer best for oss :)

(Holmestrand, )

#48

Ikke alle barn er klare til å begynne i barnehage når permisjonen er slutt. La foreldre ha valgfrihet!

(Ålesund, )

#61

Jeg synes barnehage er for dyrt og skulle gjerne sluppet å betale for mine to i barnehage. MEN jeg ville aldri i verden byttet gratis barnehage mot å føle meg tvunget til å sende dem dit allerede før de er ett år ,som jo blir tilfellet for mange om kontantstøtten blir borte.. Det er nok av småbarn i barnehagen fra før ,som nok heller ville vært hjemme med trygge omsorgspersoner om de fikk velge selv. Men de får ikke velge selv, og deres mødre skal nå heller ikke få velge selv, fordi penger skal styre hva som er best for barna!? Det blir aldri riktig å sende barn under 1 år bort fra foreldrene flere timer daglig uanset hvordan dere vrir og vender på dette. Trygghet , godhet , en kropp og et sinn i balanse begynner å forme seg allerede i barndommen..Skal overbelasta barnehageansatte med for mange små som vil klatre opp på fanget rundt seg få ansvaret for hvordan barnets trygghet,selvfølelse og opplevelse av verden utvikler seg?? Ikke tving uvitne mammaer der ute til å måtte velge seg bort fra sine bittesmå, dere om!!!! :-(

(Asker, )

#66

Jeg er for valgfrihet og barnas rettigheter. Det er ikke beste for alle barn å starte i barneghagen ved 9 mnd eller 1 års alder. Å lære de barna det gjelder norsk før skolestart har vi god tid til. Hvis kontantstøtten fjernes krever jeg at alle de foreldrene som rammes blir garantert jobb. For hvis de ikke får jobb, så er det eneste som kommer ut av dette mer fattigdom.

(Oslo, )

#69

Foreldre burde kunne gå hjemme med barn til 2 år

(Fredrikstad , )

#71

Små barn skal kunne være hjemme minst sine to første leveår. De skal tilbringe så mange år i voksenlivet m stress og jag at de to stakkars første årene burde vært obligatorisk hjemme. Ta vare på småbarnstiden!

(Skedsmo, )

#74

Jeg synes absolutt kontantstøtten ikke skal fjernes, det gir oss som gjerne vil være ekstra hjemme med barna muligheten til det økonomisk.

(Flesberg , )

#76

Jeg signerer fordi jeg ikke ønsker barna mine i bhg førret de fyller 2 år.

(Oslo, )

#80

Jeg signerer fordi jeg mener at staten må slutte å undergrave familiens verdi som byggestein i samfunnet. Små barn har det best sammen med mor og/eller far.

(Klepp, )

#87

Kontantstøtte gir valgfrihet, og mulighet til å investere et lite år i mitt barns liv. Lite for meg, mye for barnet.

(Skedsmokorset, )

#90

Jeg fødte barn i desember 2016 og er ikke garantert barnehageplass i år. Hvordan skal jeg kunne finansiere og gå delvis hjemme pga babyen uten kontantstøtte?

(Skiptvet, )

#91

Jeg har ingen ønske om å sende min lille datter i barnehage før hun er godt over et år. Det var samme tilfelle med sønnen min født i 2013. Jeg syns det er trist at det går mot tidlig barnehage"tvang", der man kan gå glipp av store fremskritt i sitt eget barns liv. Jeg vil oppleve alle de første gangene datteren min gjør ting, ikke bare høre om det fra en pedagog i en barnehage.

(Horten, )

#94

Jeg signerer, fordi jeg synes folk bør ha et valg. Jeg har 4 barn, og har ikke hatt noen av de i barnehagen ved fylte et år.

(Ådalsbruk, )

#96

Jeg kommer ikke til å ha mulighet til å søke om å jobbe mindre for at mine barn skal få kortere dager i barnehagen uten kontantstøtte. Det er så mye forskning som tilsier at barn med dager som er kortere enn 7 timer hver dag har mindre stressnivå enn de med 8 timer. Samtidig så syns jeg det er ille at mine kjære små barn på 1-2 år skal være så mange timer i barnehagen når det er så tydelig at selv om det er veldig nyttig for de å være i barnehagen, er behovet dems å være sammen med mamma og pappa.

(Halden, )

#97

Enig

(Rykene, )

#99

Barnas velferd bør gå først

(Lørenskog, )

#100

Fordi jeg syns alle familier skal ha muligheten til å velge selv, fordi barnehagene ikke vil klare det store trykket småbarn, fordi alle barn er ulike og noen trenger lengre tid med mamma eller pappa!

(Trøgstad, )

#103

Barn har det best hjemme så lenge som mulig!!

(Oslo, )

#105

Beholde kontantstøtten. Vil ikke sende barna mine fra 10 mnd i bhg!

(Oslo, )

#108

Nei til fjerning av kontantstøtte! Den er nødvendig for mange!

(Arendal , )

#113

Jeg signerer fordi. Jeg støtter!!

(Oslo , )

#118

Dette er opp til foreldrene, ikke alle barn bør gå i BHG fra 10mnd-1år!

(Vestby, )

#125

Det burde ikke være noe problem å beholde kontantstøtten for de som ønsker å benytte seg av dette. Barnet trenger å få være hjemme lenger enn til 10 måneder. Og uten kontantstøtte er det mange som får problemer med å gjennomføre dette.

(Rykene, )

#130

Eg vil behalde kontantstøtta

(ØRSTA, )

#132

Jeg signerer fordi man må ta tilknytning og barnas behov på alvor! - åttebarnsmor som har vært hjemmeværende med alle barna.

(Rygge, )

#133

Jeg er for at barna kan ha en mulighet til å være hjemme med foreldre de 2 første årene av sitt liv

(Våler, )

#135

Dette er kvinnediskriminering og helt feil ende å begynne i! Å ta fra familien mulighet til å velge selv etter hvilke behov den enkelte har, er et overgrep mot barns utvikling og psykiske helse. Anbefalt amming er bl.a til et år, og noen jobber muliggjør ikke dette. Før kontantstøtten kan VURDERES fjernet, må det for det første bli full barnehagedekning. PUNKTUM! Vi er glade det er valg i år!

(Mosjøen, )

#136

Jeg synes kontantstøtten er viktig ! Fikk det når jeg valgte å gå hjemme med nr1 til han ble 2 år og kommer til å ta den i bruk nå med nr 2. Hadde ikke hat mulighet til å gå hjemme uten ! Er umulig å leve på kunn en inntekt !

(Kristiansand, )

#138

Jeg ønsker å ha muligheten til å tilbringe tid med og følge opp de kjære barna jeg har satt til verden, ikke levere dem ifra meg før de i det hele tatt er ferdig med amming og har lært å gå! Dette må være noe alle familier må få muligheten til å velge selv hvordan de løser det. Skikkelig anti-barnevennlig forslag som strider mot barnas vel og ve.

(Randaberg , )

#139

Jeg signerer fordi kontantstøtten gjorde at jeg selv fikk være lenger hjemme med datter nr 1.

(Trondheim , )

#150

Jeg ikke ønsker et samfunn hvor barn må i barnehage fra de er ett år. Det er ikke det beste for alle barn og kontantstøtten gir mulighet for familien til å velge.

(Malmefjorden, )

#151

Valfriheten må bevares før de minstes skull!!!! Jeg vil vare ilag med mine barn å jeg vil at de ska vare gamle nok så de kan snakke å si at dagen har hvart drit hvis noen vart slem med dem! Kontantstøtten hjelper mange barn at få chansen at knyte an og få masse tid ilag med føreldrerne sine!

(Moss, )

#157

Det er etter min mening alt for tidlig med barnehage rundt 1 år. Vil hamuligheten til å være hjemme lengere med barnet

(Os i østerdalen, )

#158

Dette er feil retning å gå. Jobb heller mot å kunne ha barn hjemme til de er 2 år! :)

(Tranby, )

#162

Jeg hadde noen fantastiske år hjemme med mine fire barn. Dette ble gjort delvis mulig pga kontantstøtte.

(Elverum, )

#167

Jeg er mor og verdsetter min rolle som en av de aller viktigste i mitt barns liv. Kontant støtte hjelper oss mødre som ønsker å være der for våre små litt lenger. Innvandrer kvinner blir ikke fraværende fra jobb pga kontantstøtten, her er det helt andre kulturelle årsaker som ofte er grunnen. Disse kvinnene kommer som regel aldri ut i arbeid uansett, og får de det gjelder vil fravær av kontantstøtten kun gi dem mindre råd.
La oss ikke bli et land som går tilbake fra å være et land som heldigvis fortsatt innser at det å investere i familien gavner samfunnet!
Når familiene ryker, ryker samfunnet og.

(Oslo, )

#169

Valgfrihet for familiene

(Ålgård, )

#170

Jeg er opptatt av mine barns beste.

(Hærland, )

#171

Jeg selv har barn som må vente med å starte i barnehage.

(Larvik, )

#172

Jeg har ingen planer om å ha jenta i bhg ved 10 mnd, men vente til fylte 2 år.

(Hitra, )

#176

Barn har rett til å være hjemme med foreldrene sine, hvis det passer slik. Barn har rett til en stressfri hverdag. Barn har rett til å bli hørt. Det passer ikke for ALLE foreldre å sette bort barna i barnehage fra 8-10-12 mnds alder.

(Steinsland, )

#181

Jeg mener at det er i barnets interesse å være hjemme lengere

(Slemmestad, )

#182

Jeg ønsker å gå hjemme med datteren min frem til hun begynner i barnehage, men det går ikke uten kontantstøtte. Syns hun er litt liten dersom hun må begynne når hun er 8-9 mnd. Vil gjerne oppleve at hun begynner å gå etc. selv, og ikke høre det fra barnehagen.

(Fredrikstad, )

#200

Synes 1-åringer er alt for små til å tvinges i barnehage!

(EVENSKJER, )