Min tro - mitt valg

65 andre har også signert dette oppropet skriftlig

 

”Min tro – mitt valg”

Humanistisk ungdom Asker og Bærum

Høstkampanje 2013

 

INGEN SKAL STRAFFES FOR DET DE TROR PÅ!

 

Mange steder i verden er det forbudt å tro på den religionen man vil, eller det å ikke tro i det hele tatt. Om du tror på noe annet enn det landets lover sier at du skal gjøre, kan du bli straffet med tortur, fengsel og til og med døden.

Saudi-Arabia i år: En mann får en kvinne til å konvertere fra Islam til Kristendommen; mannen blir dømt til 300 piskeslag og 6 års fengsel. I Saudi-Arabia  er det forbudt å forlate sin tro, få noen til å konvertere eller å praktisere andre religioner enn Islam.

Indonesia 2012: Alexander Aan  (32) mente at religion ikke var løsningen på problemene i verden. Han skrev på sin Twitterkonto:  ”Hvis Gud eksisterer, hvorfor skjer det da dårlige ting?” Alexander ble dømt til 2,5 års fengsel for ytringen.

Egypt høsten 2012: Alber Saber (27) la ut en lenke på Facebook til videoen ”Innocence of muslims”. En dag dukket det opp en stor mengde mennesker utenfor huset hans, som ropte skjellsord og truet ham med døden. Alber ringte til politiet for å få beskyttelse. Men politiet tok ikke med seg opprørerne - de tok med seg Alber. Alber ble dømt til 3 års fengsel for blasfemi.

Vi i Humanistisk Ungdom mener at tro er en personlig sak, og at det ikke skal være regler for hva man skal tro og ikke tro. Alle mennesker har rett til frie tanker og fri vilje, og ingen skal bli straffet for det de tror eller ikke tror på. Alle disse landene vi ser eksempel på over, og enda fler, bryter Menneskerettighetenes artikkel 18, som sier at enhver har rett til tanke-, samvittighets-, og religionsfrihet.

Humanistisk Ungdom i Asker og Bærum fordømmer dette!

Du kan være med og bidra til forandring! Underskriv på dette oppropet vårt mot religionsundertrykkelse!

Opprop og signaturer vil vi sende til Norges nye utenriksminister, som et klart signal om at vi vil Norge skal løfte religionsundertrykking enda høyere opp på agendaen i kontakten med land som bryter Menneskerettighetenes artikkel om dette. Oppropet vil være mulig å signere til 1. november 2013.

 

Vil du vite mer? Tirsdag 15. oktober 2013 inviterer Humanistisk Ungdom i Asker og Bærum til temamøte, med en gjest fra Amnesty som vil snakke om religionsundertrykkelse. Sjekk ut våre facebooksider for å finne ut mer! https://www.facebook.com/HUAskerOgBaerum