Kunnskapsdepartementet BØR redde Folkehøgskolen Nord-Norge!

Screenshot_2023-05-29_at_20.45_.34_.pngVi:

✅ viser støtte til Folkehøgskolen Nord-Norge!

✅ vil at Kunnskapsdepartementet skal godta søknaden om ekstraordinært tilskudd på 3,5 til 7 millioner for å sikre videre drift av skolen.

✅ mener det vil være trist om Folkehøgskolen Nord-Norge må legge ned, særlig siden skolen var så nær å fullføre gjenoppbyggingen etter de krevende årene med pandemi.

 

Med din støtte kan vi legge press på departementet, tusen takk for at du skriver under!

 

Mer om saken:

Folkehøgskolen i Nord-Norge er den eneste folkehøgskolen i Nord-Norge som mottar særtilskudd og har et fantastisk tilbud til elever med tilretteleggingsbehov og funksjonsfriske.

Folkehøgskolen Nord-Norge er en folkehøgskole med et tydelig samisk innhold og samisk profil. Gjennom undervisning og praksis får elever innblikk i samisk kultur, verdier og samarbeid. Dette er noen av mange grunner til at 91,4 % av elevene ville valgt Folkehøgskolen Nord-Norge igjen (Epsi 2022).

Ved rapporteringsfrist 1. oktober 2022 hadde Folkehøgskolen Nord-Norge 0,5 elever for lite til å utløse fullt særtilskudd. Derfor mistet folkehøgskolen en nødvendig inntektskilde for å drifte skolen. 

Skolen ligger i Tjeldsund Kommune, en kommune som ligger på ROBEK-lista. En liste for fylker og kommuner som er i økonomisk ubalanse. 

Konsekvensene er dramatiske for skolen. Med kutt i tilskuddet klarer skolen ikke å opprettholde et forsvarlig tilbud for elevene det kommende skoleåret, og styrer mot en avvikling av driften dersom det ikke finnes en løsning som sikrer en forsvarlig drift.

Les saken på NRK her.

Se videoen fra NRK fra 4:30 her.

Les brevet skolen sendte til Kunnskapsdeparrtementet og Kommunal- og distriktsdepartementet her.

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Jens Asp fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...