Konstanse Stavangs Plass

De fleste, som har nådd en viss alder i alle fall, vil for alltid huske Konstanse Stavang. 

Den myndige, men alltid rettferdige damen, ble for mange en hverdagshelt. 
Hun hadde det som nesten må defineres som en gudegave, en helt spesiell måten å ta barn og unge på, en måte som knappest kan læres. Hun hadde en helt særegen evne til å sette seg i respekt, ingen unnlot å følge ordre når beskjeden "ned med beina" kom. 

Hun hadde full kontroll, enten det var som vakt i gamle Fram eller på kinoen i Samfunnshuset. Det spilte ingen rolle hvor man kom fra, hvilken posisjon man hadde eller måtte mene å ha i samfunnet. Hun behandlet alle likt, uansett. 

For noen år siden begynte vi på en "underskriftskampanje", med siktemål å samle minst 300 underskrifter. Det kokte litt ut i kålen, for å si det forsiktig. 
Nå prøver jeg å puste liv i dette innbyggerforslaget igjen. 

Målet med dette oppropet, er å samle minst 300 underskrifter. 
Klarer vi det plikter bystyret å diskutere vårt innbyggerforslag, som altså er et ønske om å få etablert en "Konstanse Stavangs Plass"
Vi mener at området ved inngangspartiet til Samfunnshuset, eller Florø Kulturhus som det korrekt heter, må være best egnet siden gamle Fram for lengst er historie. 

Vanligvis blir gater og ligende kalt opp etter ordførere, prester eller andre prominente figurer i byhistorien. Konstanse Stavang var kanskje ikke ordfører eller prest. Men hun var en hverdagshelt som spikret seg fast i hjertet og minnet til mange. 

Støtter du dette oppropet/innbyggerforslaget?
Signer da vel :)

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Jan Roar Hatlem fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...