Ja til de nyeste hjelpemidlene til barn og unge med diabetes type 1!

Freestyle Libre og Dexcom G6 må tilgjengeliggjøres i Norge for barn og unge med diabetes type 1! For at barna og deres foreldre skal få en tryggere hverdag og slippe våkenetter må disse hjelpemidlene godkjennes av de 4 regionale helseforetakene snarest.

Norge ligger langt etter våre naboland, og i dag bruker Helse-Norge 8% av diabetesbudsjettet på hjelpemidler og 80% på senskader.

Dette er ikke forenelig med en god helsepolitikk når det gjelder diabetes.

Her burde Norge se til f.eks. Sverige, der alle får velge mellom Freestyle Libre eller Dexcom G5 (G6 er ikke gjort tilgjengelig i noen land enda, men forventes ut på markedet innen kort tid).

Helse-Norge gjemmer seg bak personvern, selv om de ikke kan gi en god forklaring på hva det er som virkelig stopper dem fra og dele ut disse fantastiske og høyst nødvendige hjelpemidlene.

Vår kjære Helseminister kunne ha gjort mer, men velger å gå rundt grøten og heller gjemme seg bak svada-påstander som har blitt gjentatt så ofte at ingen tror på dem.

 

Hjelp meg og andre diabetesforeldre med din signatur, for å vise at vi ikke aksepterer denne behandlingen!

Bli gjerne medlem og les mer om min og min sønns historie på Facebook-siden "Ja til de nyeste hjelpemidlene til våre barn med diabetes type 1!".

Kan også anbefale og besøke bloggen til Kathrine Egeberg Nakken, dette er en fantastisk god bloggside om diabetes: diaerikkeforpingler.blogg.no

 

NB! Underskriftskampanjen avsluttes mandag 30/4 kl. 21.

20180307_185627.jpg