"Hvite fly" - Hent ukrainske flyktninger til Norge nå!

Krigen i Ukraina har vart i mer enn 100 dager!

I tre måneder har kvinner, barn og eldre flyktet i sikkerhet til nabolandene rundt Ukraina.

I tre måneder har frivillige i Ukraina, Moldova, Ungarn, Romania og Polen hjulpet flyktningene med mat, klær, tak over hodet, medisiner, og transport videre til andre land.

I snart tre måneder har frivillige i Norge hentet tusenvis av ukrainske flyktninger til Norge, med egne penger, med buss.

Etter tre måneder har fortsatt ikke norske myndigheter hentet sivile ukrainere til Norge. En UDI-representant uttalte i et intervju med NRK at det var vanskelig å finne noen som ville til Norge fra Moldova og at mange heller drar hjem til Ukraina igjen, men er dette hele sannheten?

Vil ukrainske flyktninger til Norge?

Svaret er et rungende JA!
Vi som har hentet flyktninger med buss fra flyktningemottaket Tesco i Przemysl, Polen, disse månedene, vet at UDIs uttalelse ikke er korrekt. Det er heller snakk om å hente flyktningene der de faktisk er.

Til nå har et stort antall busstransporter hentet mer enn 3000 flyktninger til Norge bare fra Tesco-mottaket. De som jobber frivillig med registrering på Tesco, av flyktninger som vil til Norge, sier at behovet absolutt fortsatt er til stede!

Men, reisekassene og lommene til de fleste frivillige er nå tomme! Siste buss fra Tesco-senteret i Przemysl fikk 5. juni. Ingen vet når neste transport settes opp, hvis i det hele tatt....

"Hvite fly" - En rell mulighet?

Så! Etter mer enn 100 dager med krig i Ukraina, vil noen av oss forsøke å få til "Hvite fly", og ikke bare "Hvite busser", navnet på to av bussene med frivillige som har hentet flest flyktninger til Norge.

Å hente flyktninger med fly er en massiv oppgave og et enormt ansvar, MEN behovet for å hjelpe sterkt traumatriserte kvinner og barn har ikke blitt mindre med den intensiverte bombingen av Kharkiv, Kyiv, Kherson, Odessa, Donetsk- og Luhanskregionen, den siste tiden. Derfor føler vi nå at vi ikke har noe annet valg.

Vi vil derfor spørre våre norske myndigheter:

Støtter du vår nylig påbegynte aksjon for å frakte flyktninger til Norge med fly? En langt raskere og mer komfortabel transportmetode enn dagens busstransporter som tar to dager på veien og som kun får med inntil 40-45 passasjerer på hver tur....?

Drømmen er....

Drømmen vår er likevel at norske myndigheter tar ansvar, og ikke minst grep, NÅ!

- At norske myndigheter ikke venter på nok et privat initiativ

- At norske myndigheter selv starter reelle flybroer til Norge fra Ukrianas omkringliggende land. De trenger hjelp med flyktningestrømmen.

- At norske myndigheter ikke er passive og fortsatt venter på en "bestilling" fra EU eller polske myndigheter, men selv initierer kontakt med landene det gjelder.

Signér oppropet!

Med DIN underskrift kan vi kanskje klare å nå inn til myndighetene med vårt budskap:

Hent ukrainske flyktninger til Norge med fly, på statens regning, NÅ -
Ikke vent på enda flere frivillige busser, eller i verste fall frivillige fly!

 

Hilsen
Elisabeth, Leon og Kristian


Elisabeth Kolflaath Semprini    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Elisabeth Kolflaath Semprini fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )