Vi som ikke ønsker akuttmottak for flyktninger/asylsøkere i Prinsens vei 8 på Lura

Quoted post

Arild Toft

#3

2015-11-20 08:02

Er bekymret for slike holdninger som dette oppropet indikerer. Tenk om svenskene hadde hatt samme holdning som enkelte av oss har idag da nordmennene flyktet fra Norge til Sverige sist gang vi var i krig.

Hvorfor helle ikke se på mulighter enn å se på potensielle mulige negative senarioer.

Hvordan kan vi hjelpe de som flykter fra krig i sin hjemland?

Kan vi istendefor å fylle mange containere med brukbare gjenstander heller dele våre goder med flyktningene?

Kan vi invitere dem på middag for å få mer innsikt i dere hverdag

Kan vi invitere dem på en joggetur i nabolaget? Kan vi kombinere litt opplæring i norsk språk og kultur på disse turene?

Osv, osv, osv

Replies


Gjest

#4 Re:

2015-11-20 09:42:54

#3: Arild Toft -  

 

Hei

Hva du tror oppropet indikerer er helt opp til deg.
Om du ønsker å vite mer om hva oppropet står for kan du jo spørre før du dømmer…


Med vennlig hilsen
Mona Johansen

Denne meldingen er fjernet av forfatteren (Show details)

2015-11-23 10:41:27


Liv K Skadberg
Gjest

#17 Re: Jeg deler ditt syn Arild.

2015-11-24 17:33:53


Gjest

#20 Re:

2015-11-26 16:16:46

#3: Arild Toft -  

 man må forstå at etablering av dette mottaket i Prinsens vei 8 er et privat insentiv. En entrepreneur fant en billig bygning og skal få gode utleie inntekter. Det finnes mange plasser fornslike akutte mottak, også på Forus. Jeg er ikke imot å hjelpe men støttet anropet fordi plasseringen av mottaket ikke er optimal. det kan være 80 prosent single unge menn i mottaket som ikke vil ha arbeid. Hva vil skje hvis noen begynner med knivstikking, forfølging av barn/damer? Man må evaluere HMS risiko med en slik plassering. En ennen ting er at det nesten ikke er noen friarealer og felles arealer på Lura.lura er en av de bydelene i Sandnes som har minst friarealer. Fotballbanene, de små lekeplassene, lekeplasser i barnehager er de stedene der vi går med våre barn. Hvis de er forsøplet, opptatt mesteparten av tiden eller ikke blir trygge å gå til, hvor skal skal vi gå med barna? Asylmottaket vil være av akutt karakter. Flyktningene der vil uansett oppholde seg der en kortere tid. Man trenger ikke å plassere et slik mottak midt i tett bebyggelse, i umiddelbar nærhet til flere barneskoler, barnehager.