La sosionomene få gjøre jobben sin, Sosionom REIS DEG

Quoted post


Gjest

#17

2014-06-14 16:07

Gjør oppmerksom på at i de offentlige kreftplanene står det SKAL ha sosionomer i lindrende team både i spesialisthelsetjenesten og på kommunenivå - Kreftforeningen har i mange år sagt at pasientene trenger sosionomtilbud i alle faser - og "alle" som jobber konkret med alvorlig syke pasienter og deres familier, vet at de trenger helhetlig tilnærming og praktisk bistand og hjelp parallelt med den medisinske behandlingen - det handler altså om sosionomens rolle mellom medisin og velferd.

Replies

Caroline

#18 Re:

2014-06-14 17:36:17

#17: -

Ja, men likevel er det ikke alle som får det, kommer an på hvilken kommune og sykehus man tilhører, de store innen kreft er gode på dette. Men for alle andre som har tilsvarende og større hjelpebehov, som familier med barn som har vanskelige sammensatte diagnoser og utfordringer, og kronikere med andre sykdommer, bør få samme rett og tilgang som kreftpasienter. Det er flott at Kreftforeningen fronter dette, men i oppropet krever vi det for alle med omfattende koordienerende behov. Ikke alle diagnosegrupper som har en så stor organisasjon med en stemme rett inn i samfunnsdebatte. Så for alle pasienter med disse behovenesin skyld, SIGNER DETTE oppropet. For det er SOSIONOMENE som har spesialkompetansen til å løse disse oppgavene, og da må mydigheter og helseforetak investere i og lovfeste krav om sosialfaglig kompetanse innen alle felt i helsevesenet og sykhus hvor det er sosialfaglige oppgaver som skal løses.

Kopier og del deler eller hele  teksten fra denne meldingen og ta gjerne målrettede deler fra oppropet når dere deler det for å få folk til å signere.