Behold Sydskogen og Torvbråten skole!

Liliya

/ #4 Re: Skolene på Sydskogen og Torvbråten i Røyken

2013-01-12 12:47

#3: Nordlændingen - Re: Skolene på Sydskogen og Torvbråten i Røyken

Det korte svaret er at sammenslåing ødelegger nærmiljøet og tar fra barna en god og trygg nærskole som er helt avgjørende på barnetrinnet.

Ser at det var jevn avstemning i Lenvik, 45% er mot. I Lenvik er det snakk om sammenslåing av ungdomsskoler, hos oss er det snakk om barneskoler.  Det er lagt ned hundrevis av nærskoler i Norge. Det er ikke vanskelig å finne eksempler på at dette har ødelagt nærmiljøer rundt omkring i Norge. På samme måte kan man også finne eksempler på at dette har vært vellykket. For barneskolene på Sydskogen, Torvbråten, Nærsnes og Slemmestad som er omtalt i denne saken er vi overbevist om at lokale skoler er helt avgjørende for å bevare nærmiljøene og et god læringsmiljø for barna.

Fra forslaget om sammenslåing er det også fremhevet at ett av formålene med en fremtidig storskole på Torvbråten er å kunne ta barn fra Slemmestad og Nærsnes når de ikke har kapasitet. Det vil si at lekekamerater og barn fra flerbarnsfamilier, fra disse stedene, vil oppleve å bli splittet mellom to skoler.

Dette er et par av mange viktige poeng i saken om sammenslåing av Torvbråten og Sydskogen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook