Nei til nedlegging av kultur/idrettstilbudet ved Lillehammer VGS


Gjest

/ #19

2015-05-22 19:11

Jeg gikk ut fra Lillehammer vgs i 2010, som del av første kull med muligheten for å velge kultur som fag. Ønsker å bekrefte på det sterkeste at de fem timene med kreativt arbeid sørget, for min del, for høyere konsentrasjon under ordinær undervisning, motivasjon i en eller forelesningstett uke og jeg tror en mer kreativ innfallsvinkel på problemene man blir utfordret med i andre fag.
Det skapes et samhold i en klasse, på tvers av interesser, gjennom felles forestillinger som skal settes opp og en respekt for hverandres ferdigheter man sjelden får sett mm det er fotball i skolegården.
Jeg tror ikke løsningen er å fjerne kulturtilbudet, men heller strebe mot å tilby/pålegge alle undervisning innen kultur/kreative fag. For på vgs er man i den perioden av livet hvor man prøver å finne sin retning i livet og flest unge sliter både sosialt og med motivasjon for skolearbeid. Man trenger ofte hjelp til å skjønne at verden strekker seg forbi neste matteprøve, og det finnes andre valg enn ingeniør, medisin og lektor som videre studier. Kulturtilbudet gir en annerledes, intellektuell utfordring og et pusterom som åpner for refleksjon over hva du egentlig har lyst til å holde på med, hva er det egentlig som interesserer deg aller mest.