Norsk Dampselskap krever å bli tatt på alvor!

Jespersen

/ #57

2015-02-24 21:40

Jeg har alltid sagt at jeg koser meg med røyken. :)

Den dagen jeg slutter å røyke, står det annonse i avisa, med ramme rundt og kors oppå, sa jeg.


Jeg jobbet som vanlig, trimmet som vanlig, levde livet som vanlig, alltid med røyken i lomma. Helt til jeg fik ordre av konemor om å gå til legen med noe hun mente måtte være mer enn en 'vanlig forkjølelse.' (Jeg var alltid forkjølet tre ganger i året.)

Legen min konstaterte lungebetennelse og langt fremskreden kols. Jeg fikk klar beskjed om at hvis jeg ville fortsette å bo i huset mitt kunne jeg slutte å røyke. Sluttet jeg ikke kunne jeg bestille permanent plass på kjerregården med en gang.

Det er to år siden og nå går jeg ikke ut av huset uten en av dampmaskinene mine.

Ikke bare er livet blitt mye lettere å leve, jeg har fått en ny hobby jeg deler med konemor som sluttet året før jeg gjorde det. Vi diskuterer i vilden sky hvilken juice som smaker best til frokost, etter middag og til kveldskosen. Vanligvis er vi ikke enige. :)

Når direktivet om damp kommer til Norge håper jeg at myndighetene ikke skattlegger det like ille eller verre enn de i dag gjør med tobakk. Dampen er mye mindre skadelig enn tobakken er og det ville være å hindre folk som røyker en effektiv røykeslutthjelp. At juicen ikke inneholder 4000 giftstoffer er bare positivt.