STORTINGET MÅ TA KAMPFLYPROGRAMMET OPP TIL NY VURDERING


Gjest

#1

2013-04-25 15:05

Takk til dere at dere orker å stå på , Men det ser mørkt ut for å få noe respons fra de politiske miljøene på stortinget. Hva de totale kostnadene vil ende opp med vet vi ikke , men vi vet hva for en prisøkning som har kommet siden 2008 og den er på 20 milliarder og hvor store dem blir på de andre kostnadene sies det ingen ting om. sånn blir det når vi har gitt fra oss selvråde retten til NATO og USA i forsvars og sikkerhetspolitikk. SV har nå gitt ut sin første Valgavis ikke et pip om dette som var våre kjerne saker fra ledelsen. Som var kjernesakene når SF ble stiftet. Historieløst så det grenser til svik av vår en grunn verdier. På tide at dem kommer på banen og sier klart i fra at stiftelses grunnlaget fra den gang partiet ble stiftet. er forlatt og at nå er det opprusting og krig fra lufta som gjelder av atombærende kampfly.

Gjest

#2

2013-04-25 15:56

Norge må ligge lavere i terrenget ift NATOs angrepskriger. Nei til fly, nei til NATO

Gjest

#3

2013-04-28 08:49

Støtter dette oppropet fullt og helt. Det er et fullstendig vanvidd å bruke så mye penger på fly som vi ikke trenger og som inngår i USA's atomopprustningsstrategi og som nå stadig flere av de opprinnelige interessentene backer ut av. Hva gjør vi når de folkevalgte ikke spør folket om hva de vil? Tenker flertallet i Norge har andre forslag til hvordan vi skal bruke 62 000 000 000 kroner enn å kjøpe militært ubrukelige kampfly - i en politisk selvmordsinvestering. Vi umuliggjør oss som fredsnasjon. Vi trenger folkeopplysning og folkeavstemning om dette!

Gjest

#4

2013-04-28 12:00

Flott og betimlig at Fredsrådet fronter kampflysaken overfor Stortinget. Det er vanskelig å forstå hvor representantene har sin vurderings evne og lojalitet i denne saken. Norge har ikke bruk for disse flyene i sitt forsvar. Det advarer sakkyndige og fagfolk klart i fra om. Er det da USA og NATO som teller mest og får Stortingets lojalitet og støtte for å bruke milliarder av skattepengene våre til innkløp av fly som er lite testet og som andre land avbestiller ?

Gjest

#5 Folkeavstemming??

2013-04-28 12:01

Selvsagt kan det ikke være folkeavstemming om alt mulig! men når det gjelder F-35 er det mye som tyder på at myndighetene er helt på kollisjonskurs med befolkningen. Er folkeavstemming noe som bør vuyrderes?

Gjest

#6

2013-04-28 14:14

Hvorfor er Norge er det eneste landet der ledende politkere ikke våger å være kritiske til kampflyene?

Gjest

#7

2013-04-30 08:30

Dette kampflyet fikk hverekn Stortinget eller den gruppen av topp-politikere som skulle velge flytype beslutningsmakt over. Hvordan avtalen ble gjort i Washington kan det være vanskelig å få dokumentert. Å Få et fly, hvis vikitge teknika-liteter kjøper ikke skal få innsikt i, er etn usedvanlig "forbruker "-ordning.

Gjest

#8

2013-04-30 13:50

flott

Gjest

#9

2013-05-12 22:20

Kampflykjøpet må stoppes! Det vil være en illusjon å tro at F35 skal brukes til "forsvar". Norge skulle aldri blitt med i Nato, USA's forlengede Arm(y). Etter et selvorkestrert drama lovet Bush Korstog og Warrant: Terror i over 60 land, og USA har allerede invadert flere land på grunnlag av beviselige løgner for å skaffe seg tilgang til olje, gull, narkotikatrafikk og strategiske posisjoner (jf bl. a. M. Ruppert, S. Lindauer). De setter inn nikkedukker som undertrykker egen befolkning med politi som USA har drillet i terror, mishandling og tortur (les bl.a. tidligere CIA-agenter som P.Agee og R.McGeehe). USA kan dessverre ikke lære verden noe verken om å skape fred eller fungerende demokratier. Ingen andre land har vært innblandet i så mange kriger som USA, og opp til 2/3 av USA’s BNP går til det militære. I mange år har en tredjedel av landets egen befolkning vært fattige, like mange analfabeter. USA har verdensrekord med 716 fengslede per 100 000 innbyggere, det neste landet på listen har 649 og til sammenligning har Russland 502 og Iran 333. USA bryter alt hva psykologisk forskning kan fortelle om forebygging av kriminalitet og antisosial atferd, og bruker til gjengjeld all tilgjengelig kunnskap om psykologisk terror og manipulering gjennom forfalskning av nyheter for å sverte ‘kommunister’, nå ‘islamister’. CIA infiltrerer media, studentmiljøer, organisasjoner og politiske partier og gir ‘rådgivning’ til ledere (P. Agee). Dette gjelder ikke minst i Norge, som har hatt tett samarbeid med CIA siden dette ble opprettet. En skremmende utvikling er i ferd med å akselerere; vår frigjøringsdag er erstattet med norske utsendte krigeres dag (‘veterandagen’), og det norske flagg er i ferd med å besudles – ikke lenger av is fra barnehender, men av blod fra fjerne krigers ofre og våre egne soldaters misbrukte død. Mange (bl.a. P. Agee, M. Ruppert, R. Shakespeare) har påpekt at det 3.rike aldri tok slutt, men levde videre gjennom amerikanske praksiser. Den amerikanske skyggen som faller stadig tydeligere inn over landet vårt gjør Henrik Arnstads advarsler om norsk fascisme bare altfor relevant. Et knips i fingrene fra USA, og norske fly var på vingene for å slippe 569 GPS- og laserstyrte bomber mot udefinerte mål i Libya. Hvis 5 personer døde i hvert angrep har norske fly alene, i Libya alene, tatt livet av like mange mennesker som døde 11.september.
Øivind Hansen
Bdoø

#10

2013-05-17 09:23

Skal lure på hvorfor alle som kommenterer her inne ikke står fram med navn