Vi ønsker ny utbetalingsdato for Uføretrygd og en fleksibel påske

Opprop til ARBEIDS- OG SOSIAL DEPATEMENTET / avdeling økonomi og styring NAV.

Grunnet gjentagende debatter og utfordringer ift utbetaling av Uføretrygd i forbindelse med høytider ber vi om at det fattes vedtak med endring i gjennomføring av utbetaling til de det gjelder. Om uføretrygd og andre trygder som faller på den 20 i nåværende system kan komme på konto til mottager innen den 12 hver måned vil utfordringer og usikkerhet rundt jul og 17 mai bortfalle.

Samtidig vil en slik tilpassning ikke skape behov for kommunal nødhjelp hos de som ikke klarer å strekke utbetalingen i ekstra mange dager.Dette gjelder særlig for den som er alene og som har ansvar for barn. Vi foreslår at det likevel taes hensyn til påsken som alltid er variabel og at det må ivaretaes de behov man har til å kunne feire denne tiden med litt "overflod" til tross for at man er trygdet. I 2017 mottok vi vår trygd 2 dager etter påsken var over og det ble en vanskelig påske for mange av oss.

Vi har erfart at det er enkelt for NAV å endre utbetalingsdato på kort varsel og ser frem til at den samme vilje til endring kan gjennomføres ved gjennomføringen av en fast endring av utbetalingsdato.

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Nina Egersborg / Ufør kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook