Sund apotek blir kastet ut av sine lokaler i Sund senter

BITTER MEDISIN FOR SUND APOTEK
- Sund senter kaster apoteket på dør...

I dag, 24. september 2020, er det 10 år siden Sund apotek åpnet dørene i våre nyoppussede lokaler på Sund senter. Det lokale selskapet Apovest hadde bare en tidligere apoteketablering bak seg, men så muligheter i det som den gang var Sund kommune.

Planene om en apoteketablering ble godt tatt imot i kommuneledelsen. Vi husker spesielt rådgiver Karstein Bjørge og den nye ordføreren Ove Trellevik som begge engasjerte seg for å få apoteket på plass.

Apoteket ble også tatt i mot med åpne armer at de gode folkene som bor i Sund, og det gikk ikke lang tid før apoteket både måtte utvide lokalene og ansette noen flere medarbeidere.

Det er smått utrolig at det har gått 10 år og over 100.000 kundemøter siden denne dagen. På pauserommet har det titt og ofte stått blomsterbuketter, konfekt eller andre små gaver fra kunder som har fått god hjelp på apoteket Noen medarbeidere har kommet og gått, men de fleste har trivdes og har blitt hos oss i mange år.

De siste månedene har vi sett frem til denne dagen og til feiringen av apotekets 10-års jubileum og mange gode år fremover på Skogsvåg. Våre ivrige medarbeidere har boblet over med forslag til aktiviteter og tilbud til kundene.

Men det er dessverre ikke lenger så mye å feire. For et par uker siden fikk Apovest en e-post fra huseier på Sund senter. Teksten var knapp, men den var ikke til å misforstå - Sund senter sier opp kontrakten med Sund apotek og kaster apoteket på dør.

Utkastelsen kommer uten noen form for drøftinger med oss eller signaler fra huseiers side. Vi synes ikke vi hadde fortjent det etter et 10-års plettfritt leieforhold og etter å ha bidratt til flere kunder og til god aktivitet på Sund senter.

Huseier tok seg tid til et møte med Sund apotek, men opprettholdt oppsigelsen, og forklarte at Sund senter hadde inngått samarbeid med Apokjeden om å etablere et nytt apotek i Sund.

Om noen år kommer et nytt moderne kjøpesenter i Skogsvågleitet, og Sund apotek har ønsket å flytte dit. Vi valgte å fortelle om disse planene til eierne av Sund senter, slik at de fikk god tid til å finne en annen leietaker. I ettertid ser vi hvor naivt det var å vise så mye tillit. Vi hadde rett og slett ikke sett for oss at huseier ville gå i partnerskap med en internasjonal apotekkjede for å etablere en konkurrent til Sund apotek. Huseier er tydelig på at det etter hans vurdering er plass til bare ett apotek på Skogsvåg. Det er med andre ord tydelig at både Apokjeden og Sund Senter ønsker at Sund apotek skal måtte legge inn årene.

I møtet med huseier spurte vi også om han hadde gjort seg noen tanker om arbeidsplassene på apoteket. Han fremholdt at det nok var mulig for våre medarbeidere å søke jobb på andre apotek.

Ingen vet hva fremtiden bringer og aller minst vi som jobber på Sund apotek. Vi håper vi skal klare å redde apoteket vårt og arbeidsplassene våre mot de sterke kreftene som nå mobiliserer mot oss.

På slutten av dagen er det deg som kunde det kommer an på. Vi trenger hjelp og støtte i ruskeværet som ligger foran oss. Fremfor alt trenger vi at du velger aktivt og fortsatt kjøper dine legemidler og apotekvarer her hos oss.

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Eldrid Antonesen kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook