Sørarnøy et luxusparadis hvor vi har lyst å bygge og bo.

Denne underskriftskampanjen er for å vise kommune og politikkere i Gildeskål at motivert ungdom ønsker å bo i kommunen, og at lokalbefolkningen syns det er bemerkelsesverdig at det er blitt så vanskelig for folk flest. Jeg mener kommunen bør og har et ansvar for å gjøre mer. 

Sørarnøy er dessverre blitt atter en gang ei fraflyttings bygd. Det så svært lovende ut for litt siden. Skolen begynte å nærme seg tall rundt min egen oppvekst, samt det var såpass med små barn i barnehagen at det ble innvilget å bygge ny barnehage på øya. 

Nå i dag skjer det som tidligere, familier med barn flytter, og grunnlaget for et fungerende samfunn og verdiskapning blir borte. 

Jeg personlig ser på muligheten for å bosette meg på min hjemplass. Men må si meg overrasket om hvor vanskelig det skal være for unge/barnefamilier å bosette seg. Jeg blir møtt av tomtepriser på nærmere millionen før byggestart. Jeg kontaktet kommunen for å se om de selger " etablerings tomter " og det gjør de. Det står bare 5 andre familier forran i køen på de 2 tomtene. Samt er dette rester fra den tiden det var satsning, når generasjonen før oss bygde, hvor de beste tomtene er plukket ut.

Kommunen mener det er flust av muligheter da de har bidratt til at private skal kunne selge tomter. Og har bidratt økonomisk til diverse prosjekter. Men når man møter slike priser som tidligere beskrevet er det nok ikke unge i etableringsfasen som er målgruppen til private aktører eller kommunen.

Jeg vil si at der var en flott satsning av kommunen å bygge utleiebolig ved skolen. Men hva om disse eksempelvis kom ut til salg. Det hadde vært et fantastisk trekkmiddel for ungdom som ønsker å bo på øya. 

Til slutt ønsker jeg å trekke fram de tingene som får meg til å ha lyst å bygge/bo på Sørarnøy. 

Jeg føler en tilhørighet og trygghet

Jeg ønsker en lik oppvekst for mine, slik jeg hadde

Det er et fantastisk samhold og kultur på øya

Man har hjørnesteinsbedrifter som satser på øya selv om det muligens er lurere å flytte bedrifter til fastlandet. 

Det er sentralt og et distrikt med gode forbindelser. 

En fantastisk nordnorsk skjærgård og natur.bolyst_forslag__26.jpeg

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Marius Mortensen kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook