Opprop mot kulturpolitisk dødsdans!

De_naive_opprop.jpeg

 

Opprop mot kulturpolitisk dødsdans!

- for en tydelig strategi for støtte til etablerte kunstnerskap!

 

Vi vil se en helhetlig kulturpolitikk for det frie dansefeltet nå!

Vi må sørge for levedyktige og langsiktige strategier for etablerte kunstnerskap, slik at vi kan ivareta bredden i dansefeltet i Norge.

Vi krever en slutt på at utvalgene i Kulturrådet tvinges til å velge mellom å støtte driften til etablerte kunstnerskap eller å slippe til yngre kunstnerskap som trenger ressurser for å vokse til sitt fulle potensiale. Endringene som har skjedd i Kulturrådets retningslinjer er ikke alene en god nok løsning for å ivareta feltet som helhet.

Hvor er ordningene som ivaretar de dansekunstnerne som har skapt kunst gjennom livslange kunstnerskap? Hvor er ordningene som ivaretar de etablerte kompaniene som gjennom lang tids investering har oppnådd et høyt profesjonelt nivå, internasjonal anerkjennelse og som fortsatt etterspørres av sitt publikum?

Vi krever at Kulturdepartementet, Norsk Kulturråd, Norske Dansekunstnere, dansekunstnerne i det frie feltet, og (det fåtallet vi har av) institusjoner for dans i Norge står sammen i kampen for å bedre vilkårene for det frie feltet. 

En helhetlig kulturpolitikk på dansefeltet innebærer å finne friske midler og nye løsninger for de etablerte kunstnerskapene uten at det går på bekostning av unge kunstnerskap i sterk utvikling.

 

Vil du lese mer om denne saken viser vi til bla:

http://www.scenekunst.no/sak/kunstnerskapet-og-livslopet/

http://www.scenekunst.no/sak/hva-gjor-vi-nar-det-ikke-kommer-mer-i-kassa/

http://www.scenekunst.no/sak/kulturpolitisk-dodsdans/

http://www.scenekunst.no/sak/fri-scenekunst-i-fritt-fall/

http://www.scenekunst.no/sak/har-vi-rad-til-a-la-dem-fare

http://www.scenekunst.no/sak/det-frie-teatret/

 

Photo credit: Nicolai Lopez. Fra De Naive "Freedom Fighters"

 


På vegne av frokostmøtene på Danseinformasjonen    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg På vegne av frokostmøtene på Danseinformasjonen fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...