Opprop for allergimerking av mais!

bowl-corn-corn-kernels-13593151.jpgVi er mange, både i Norge og ellers i verden, som er allergiske mot mais, og mat- og emballasjeprodusenter putter mais i det meste, noe som vanskeliggjør livet til oss maisallergikere. 

Dekstrose, maltodekstrin, sprøytemidler, stivelse, e-stoffer, aroma: "Kjært" barn har mange navn, og ofte kamufleres mais under disse navnene, det kreves derfor at en allergiker også er en god detektiv, men ofte kommer symptomene i kroppen uten at en vet årsaken - fordi mais er overalt og det nærmest er umulig å holde seg helt unna i dagens samfunn. Man må kontakte hver produsent for å finne ut om det er mais eller ikke i deres produkter, og ofte er det tidkrevende da de ikke vet det må utføre detektivarbeid selv. Det er til og med vanlig å tilsette mais i enkelte medisiner!

Fullstendige lister over ingredienser på et produkt bør pålegges, og mattilsynet skal regne mais, og alt utvunnet av mais, som et allergen!

Pr. idag har mattilsynet kun 14 allergener registrert, her sakset fra en e-post fra seniorrådgiver i mattilsynet: 

"Det er 14 allergener som alltid skal framheves, men mais er ikke en av disse. De 14 er gluten, skalldyr, egg, fisk, peanøtter, soyabønner og produkter av soya, melk, nøtter, selleri, sennep, sesamfrø, svoveldioksid og sulfitter, lupin og bløtdyr."

JA TIL FULLSTENDIG MERKING AV INGREDIENSER, med mais og alt utvunnet av mais i fet skrift på ingredienslisten!

NEI til kamuflering av mais som ingrediens!

background-bright-corn-1253531.jpg

Signer dette oppropet

Ved å signere godtar jeg at Carina vil kunne se all informasjon jeg oppgir på dette skjemaet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.


Jeg samtykker til behandling av opplysningene jeg oppgir på dette skjemaet for følgende formål:
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...