Opphev tvangssammenslåing av Hamarøy og Tysfjord vest

Vi som skriver under dette er innbyggere i Hamarøy som ønsker omgjøring av Stortingets vedtak om tvangssammenslåing av Hamarøy kommune og Tysfjord kommunes vestside. 

Hamarøy hadde folkeavstemming om kommunesammenslåing våren 2016.  Flertallet ønsket at Hamarøy skulle bestå som egen kommune. Alternativet var sammenslåing med flere kommuner i Indre Salten, eller blank stemme. Sammenslåing med Tysfjord alene (hele eller delt) var ikke et alternativ.

Vi som skriver under mener derfor at resultatet av folkeavstemminga uansett ikke kan tolkes som at folket i Hamarøy har tatt stilling til ei sammenslåing med Tysfjord vest.

Vi vil derfor hevde at dette er ei tvunget sammenslåing der innbyggerne ikke er spurt til råds. 

Hamarøy kommunestyre oppfordres til å be Stortinget om å omgjøre sammenslåingen. 

 

Underskriftskampanjen har som mål å oppfylle kravene til et innbyggerforslag, i følge kommuneloven: Innbyggerne i kommunen kan fremme forslag som gjelder kommunens virksomhet. Kommunestyret plikter selv å ta stilling til forslaget dersom minst 2 prosent av innbyggerne står bak forslaget. Likevel er 300 underskrifter i kommunen alltid tilstrekkelig.

For å oppfylle dette må underskriftene være fra personer som er bosatt i kommunen.

Man kan velge å skjule sin underskrift for visning på internett, men navnene vil fremgå på liste som overleveres til kommunen ved oppnådd mål.

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Innbyggere i Hamarøy kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook