NEI til utbygging av oppdrettsanlegg på Feøya ved The Arctic Hidaway, Fordypningsrommet Fleinvær

På den lille holmen Feøya i Gildeskål kommune i Nordland planlegger en lokal laksebaron å sprenge ut et område tilsvarende 7 fotballbaner for å bygge et landbasert oppdrettsanlegg. Dette ligger på en av naboøyene til det spektakulære The Arctic Hidaway, Fordypningsrommet Fleinvær.

Om planene om oppdrettsanlegget gjennomføres vil det gjøre uopprettelig inngripen i kystlandskapet, forstyrre fuglelivet til pressende sjøfuglbestander, det vil kreve enorme mengder energi, gi store innvirkninger på den sårbare naturen og økosystemet, ødelegge livsgrunnlaget for andre næringslivsaktører og det kommer til å forringe opplevelsen av samspillet mellom natur, kultur og arkitektur som The Arctic Hideaway unikt og elegant gir gjestene sine og har blitt verdenskjent for.Fogg_Gildeskal_Fordypningsrommet_Blix_03_WEB__02.png

Foto: FOGG Gildeskål Fotograf: Nadia Norskott


Det finnes utallige steder å legge et industrielt oppdrettsanlegg. Det finnes ingen andre steder som Feøya, Fleinvær og The Arctic Hidaway.

Fristen for å komme med innsigelser til oppstart av Reguleringsplan Feøya planID 201710 i Gildeskål kommune er satt til lørdag 11. september.

Det er valg, og vi stemmer alle hver dag med de små beslutningene vi tar. La oss vise politikerne i Gildeskål at fremtida ikke måles i kroner og øre, men med balanse. Balanse mellom natur, mennesker, arkitektur, dyr, kultur, landskap, næringsliv, fastboende og besøkende.

Skriv under på oppropet for bevaring av Feøya nå.

Oppropet blir videresend som innsigelse til oppstart planarbeid på kvelden lørdag 11. september.

Takk for at du bryr deg!

 

Link til varsel om oppstart planarbeid: https://www.gildeskal.kommune.no/reguleringsplan-feoeya-planid-201710.6399640-272796.html 


NB: Frist for signering er 11. september. Skriv under nå for bevaring av Feøya ved The Arctic Hidaway, Fordypningsrommet Fleinvær og NEI til utbygging av oppdrettsanlegg.
NB2: Husk å bekrefte signeringen ved å klikke på linken du får i e-post.


Frøydis Pedersen, FOGG Gildeskål    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere godtar jeg at Frøydis Pedersen, FOGG Gildeskål vil kunne se all informasjon jeg oppgir på dette skjemaet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.


Jeg samtykker til behandling av opplysningene jeg oppgir på dette skjemaet for følgende formål:
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...