Nei til kutt i Stormen Bibliotek!

I kulturhovedstadsåret 2024 godtar Bodø bystyre å kutte i åpningstidene til byens bibliotek, Stormen. Blant annet skal biblioteket etter planen nå holdes stengt på søndager.

Norske tall viser at biblioteket er det kulturtilbudet vi bruker mest etter kinoen, og at bibliotekene verdsettes til fire ganger mer enn det de koster. Vi bruker biblioteket som et torg for menneskemøter, for å bruke internett, lese aviser – et offentlig rom. Biblioteket er åpent for alle, uansett inntekt, språklig og kulturell bakgrunn. Utallige barn finner sin leseglede nettopp her, og utallige studiepoeng blir ervervet. Slik er biblioteket et kulturpalass og en fantastisk sosioøkonomisk utjevningsmaskin.

I forblåste Bodø er det få andre steder som har søndagsåpent. Biblioteket blir dermed ekstra viktig. Dette gjenspeiles i besøkstallene: Stormen hadde 11.000 søndagsbesøkende de første tre månedene i 2024. Tromsø, som vi ellers elsker å sammenlikne oss med, har søndagsåpne bibliotek med betjening.

Bodø Høyre skriver i sitt prinsipprogram at de vil "Sørge for at Stormen i større grad er en arena som er åpen for barn og unge". Venstre skriver i sitt prinsipprogram: "Det tilgjengelige og serviceytende bibliotek er en uvurderlig hjørnestein i kunnskapsdemokratiet og et klart viktig offentlig ansvar."

Kjære bystyrepolitikere. Bodø er kulturhovedstad i 2024. Overhold valgløftene deres, og bevar biblioteket Stormen som en av byens kulturattraksjoner. Ikke rør bibliotekets åpningstider!

_D8E9275.jpg

 Foto: Ernst Furuhatt. 2015

Signer dette oppropet

Ved å signere godtar jeg at Hanna Bjørgaas vil kunne se all informasjon jeg oppgir på dette skjemaet.


Jeg samtykker til behandling av opplysningene jeg oppgir på dette skjemaet for følgende formål:
Jeg samtykker til at Hanna Bjørgaas kan overlevere opplysningene jeg oppgir på dette skjemaet til følgende parter:
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...