Nei til Konkurranseutsetting av renhold i Askøy Kommune!

Høyre, FrP, Pensjonistpartiet, KrF og Venstre vil sende renholdere i Askøy kommune ut på anbud. Dettte velger de til tross for at det er høyst usikkert om det gir noen innsparinger for kommunen.

Fagforbundet sin kalkyle viser det motsatte, ved at renholdet kan bli flere millioner kroner dyrere for kommunen. Om renholdet blir privatisert, er det kontrakten som avgjør tjenesten. Alt som ikke er tatt med i anbudet, blir fakturert med høy timepris. Kommunens renholdere vil tape både lønn og pensjon ved å bli privatisert. Vi snakker tap fra flere hundretusen kroner og opp til et livsløpstap av pensjon som kan være over en million kroner for den enkelte.      

Renholderne viste under pandemien evnen til å omorganisere seg raskt. For driften av kommunen var denne omstillingen uvurderlig. Under pandemien ble dyktige renholdere hyllet som helter fordi det ble åpenbart hvor avhengige vi som samfunn er av arbeidet deres.      

Nå har Høyre, FrP, Pensjonistpartiet, KrF og Venstre sluttet å klappe. Nå vil de samme kaste renholderne under bussen, for å pynte på budsjettet. Det er uhørt og uverdig at våre ansatte skal betale prisen for kommunens budsjettkutt med lavere lønn og pensjon.      

Vi som er deres kollegaer, vet hva de betyr for oss i hverdagen. De legger all sin faglighet i å gi oss og tjenestemottakere et godt arbeidsmiljø.  

Signer vårt opprop, for å vise Høyre, FrP, Pensjonistpartiet, KrF og Venstre at renholdere i Askøy ikke skal tape lønn og pensjon i en konkurranseutsetting av arbeidet deres, som allikevel ikke kommer til å spare en eneste krone i kommunens budsjett.

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Bente Sannes fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...