Nei til fyrverkeri i Kongeparken i forbindelse med 'Jul i Kongeparken'!

Ledelsen i Kongeparken har gjentatte ganger fått tilbakemeldinger/bekymringsmeldinger angående dyrevelferd i forbindelse med sitt fyrverkeri i anledning 'Jul i Kongeparken'. 

Vi er mange i dette området som har kjæledyr som reagerer veldig på fyrverkeriet, med frykt og redsel, i flere uker (november/desember) Men husk også på fugler og annet småvilt i området, som utsettes for unødig stress og frykt. Dødsfall er beskrevet hos fugl, hund og katt etc, som følge av sjokket ved lyd fra fyrverkeri Dette er ikke i tråd med god dyrevelferd!

Vi stiller oss svært kritiske til Kongeparkens ønske om fyrverkerioppskytning i forbindelse med et juleshow, både fordi det flere ganger skytes opp midt på dagen, i fullt dagslys (hvor er wow-effekten) samt er det er vanskelig å forstå hva fyrverkeri har med et juleshow å gjøre. I 2018 ble det holdt fyrverkerishow hele 30 (!) ganger. 

Argumentene til ledelsen i Kongeparken er at vi beboere her 'har selv valgt å bo tett inntil en fornøyelsespark, og må ta konsekvenser av dette'. Fyrverkeri i 4 uker i strekk har da intet med en fornøyelsespark å gjøre! Hvor er empati og medfølelse til dyrelivet og kjæledyrene i området? Vi tåler mye, men her kan Kongeparken jammen være sitt ansvar bevisst! 

Nei til fyrverkeri og dårlig dyrevelferd! 

Vi setter stor pris på din signatur! 

 


Anne Sofie W Stie, veterinær, Arken Dyreklinikk    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Anne Sofie W Stie, veterinær, Arken Dyreklinikk fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLERBetalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...