La Mahasen bli i Norge

LA VÅR KJÆRE MAHASEN FÅ BLI I NORGE

Mahasen er ei jente på 16 år og går i klassen vår på Borgund vg. skole. Moren hennes er fra Syria, og faren fra Palestina. De flyktet fra Syria til Norge i 2008. Mahasen har 2 brødre på 14 og 11 år og to tvillingbrødre på 5 år. De to minste er født i Ålesund. Familien er godt etablerte her, brødrene går på skolen og Mahasen har nettopp startet utdannelsen sin på vg.skole. Målet hennes er å bli tannlege. Mahasen er en kjemperessurs både for klassen vår og for Norge. 

Etter å ha vært her i 7 år har nå UDI gitt familien avslag på oppholdstillatelse. Dette mener vi er hjerterått!! Man sender ikke barn hverken til Syria eller Palestina, der det er borgerkrig! Mahasen og familien lever nå i daglig frykt for å bli sendt tilbake, barna sover ikke om natten og er redde for hva som skal skje med dem. Det er hjerteløst å rive opp en trygg familie på denne måten etter å ha vært her i så mange år! Barna kjenner ikke til andre land enn Norge. De er oppvokst her og har alle kameratene og vennene her. Det er umulig for dem å dra tilbake til Syria eller Palestina siden der er krig. Barna har ikke pass, de er statsløse, så de kan heller ikke dra noe annet sted på lovlig vis. 

Vi ønsker at Mahasen og familien får bli i Norge av humanitære grunner siden de ikke kan dra tilbake, og heller ikke dra andre steder. Det er en skam at Norge velger å sende en familie med 5 barn bort i en slik håpløs situasjon! 

Vi trenger støtte og oppmerksomhet rundt denne saken slik at UDI kan se på vedtaket på nytt og la Mahasen og familien få bli i Norge. 

Del gjerne videre.
Hilsen klasse 1HO4 ved Borgund vgs.