La kreftpasienter få muligheten til å prøve CAR-T behandling!

Enkelt forklart er CAR-T en form for immunterapi der man henter ut noe av pasientens egne immunceller via en blodprøve og styrker T-cellene i laboratorium for å deretter plassere dem tilbake i pasienten, slik at de kan bekjempe kreft. 

Denne behandlingen er i Norge godkjent for barn med leukemi. 

Beslutningsforum har akkurat vedtatt at pasienter med lymfom ikke skal få denne behandlingen, fordi det blir for dyrt. De argumenterer med høy gjennomsnittsalder blant pasientene og at det ikke er nok forskning for å støtte virkningen. 

Dette må vi gjøre noe med!

Initiativtager til dette oppropet er en 36 år gammel kvinne fra Bergen, som er mamma til to skjønne 4-åringer og lever med uhelbredelig trippel negativ brystkreft. 

CAR-T er i ferd med å seile fram som en mulig terapi for flere kreftformer, også metastatisk trippel negativ brystkreft. Det er iallefall ett eksempel på en kvinne som har blitt frisk fra uhelbredelig brystkreft med denne behandlingen. 

I sommer godkjente FDA (Food and Drug Administration) i USA at det skal startes studier på CAR-T for metastatisk brystkreft. 

Jeg, og flere med meg, mener at det bør åpnes opp for at kreftsyke pasienter i Norge også skal få muligheten til å prøve denne behandlingen. 

Vi kan ikke akseptere at folk dør, når en mulig kur er rett rundt hjørnet. Barn står i fare for å miste sine foreldre fordi helsemyndighetene er treige. 

Jeg håper så mange som mulig vil signere oppropet🙏🏼

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Rebecca Island kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook